Junioren- en seniorenjudo

Juniorenjudo is voor leerlingen van 11 tot en met 15 jaar, seniorenjudo is voor iedereen van 16 jaar of ouder. Als je 15 jaar bent, stroom je automatisch door naar de senioren. In deze groep ga je verder met je techniek en vaardigheden en heb je de mogelijkheid om je voor te bereiden op het examen voor je zwarte band. Er is zelfs een zogenaamde dan-training voor judoka’s die hier extra voor willen trainen.

Ook degenen die nog nooit judo hebben beoefend, vinden makkelijk hun weg in deze groep. Of het nu ouders zijn van judoka’s die het tijdens het stoeien niet meer van hun kinderen kunnen winnen, of mensen die het leuk vinden om te gaan judoën … iedereen is van harte welkom!

Het niveau binnen de groepen lopen uiteen van beginner tot vergevorderde. Je traint vaak met iemand van je eigen niveau en leeftijd, maar dit is zeker niet altijd het geval en dat maakt het zeker interessant en afwisselend.

Judo is een hele intensieve sport, omdat je veel moet duwen, tillen en trekken aan je tegenstanders. Daardoor ben je dus de hele les met elkaar bezig. Je leert allerlei verschillende worpen en kanteltechnieken, zodat je het van je tegenstanders kunt winnen in de ‘randories’. Dit zijn oefenwedstrijdjes die aan het einde van iedere les worden gedaan. zodat je jezelf nog even helemaal kunt geven.