Wedstrijdjudo

10321746_670663419674039_603996940581130823_oAls je een tijdje aan judo doet, kun je ook aan wedstrijdjes mee gaan doen. Je begint bij ons eerst aan de zogenaamde ‘randoritoernooien’. Dit zijn toernooitjes die we op een zaterdagochtend alleen binnen de eigen club houden. Je ervaart dan hoe het is om judo in een wedstrijd te beoefenen.

Wil je meer weten over de regels bij judo wedstrijden, kijk dan hier.

Instaptoernooi

Als je vervolgens wat meer ervaring hebt, ga je naar het ‘instaptoernooi’. Hieraan mag je meedoen als je nog geen 12 jaar bent en hooguit de witte of gele band hebt. Aan dit toernooi, dat buiten de vereniging wordt georganiseerd door de Judobond Midden-Nederland, doen allemaal judoka’s mee die weinig ervaring met wedstrijden hebben. De deelnemende judoka’s moeten dan punten zien te halen. Deze punten kun je halen door deel te nemen aan de wedstrijdjes; extra punten kun je verdienen door te winnen. Voor elk 50-tal behaalde punten ontvang je een oorkonde. Als je een groot aantal punten hebt behaald, ga je door naar de “grotere” toernooitjes in de omgeving. Op toernooien buiten de vereniging is er altijd wedstrijdbegeleiding van Judo Vianen aanwezig.

Niet verplicht, wel slim

Wedstrijddeelname is niet verplicht, maar door aan wedstrijden mee te doen, wordt je judotechniek nog beter. Bij Judo Vianen hebben we een speciale wedstrijdgeoriënteerde training, die niks extra’s kost en waar je de fijne kneepjes van het wedstrijdjudo leert.

Mocht het zo zijn dat je veel talent hebt, dan blijf je bij de club, maar kunnen we er wel voor zorgen dat je met behulp van andere organisaties (o.a. Top Judo Utrecht) toch verder kunt groeien.

Wanneer mag je meedoen?

Als je naar ons idee zover bent dat je aan wedstrijden zou kunnen deelnemen, ontvang je daarvoor vanzelf een uitnodiging via onze wedstrijdsecretaris. Voor wedstrijden buiten de eigen vereniging krijg je dan ook een speciaal trainingsjasje en embleem voor op je judopak.

IMG_20150203_192628