Clinic Michael Korrel

Zaterdag 17 Februari was het dan eindelijk zo ver, de eerste speciale activiteit voor het 50-jarig bestaan van Judo Vianen kon beginnen; de clinic met Michael Korrel.

Deze clinic is extra bijzonder omdat Michael Korrel als 4 jarig judoka bij ons begonnen is. Op dit moment is Michael de nummer 1 op de wereldranglijst in de klasse tot 100 kg en wil hij naar de Olympische Spelen 2020 in Japan. Het traject daar naartoe start in mei van dit jaar.

De eerste groep judoka’s tot 12 jaar stond een leuke maar zware training te wachten. Michael liet in de training een aantal technieken zien waarmee hij in de afgelopen jaren partijen heeft kunnen winnen.

Michael pikte al snel één van de sterkste judoka’s (Liam) uit de groep om een kanteltechniek voor te doen. Aan het einde van de les nam Michael uitgebreid de tijd om vragen van de judoka’s te beantwoorden en zijn meest recente medaille te laten zien, goud van de Paris Grand Slam op 11 februari.

De tweede groep was voor alle judoka’s van 12 jaar en ouder. In deze groep ging het tempo nog een tandje hoger, om even te voelen hoe lekker hard trainen kan zijn. Ook in deze groep liet Michael een aantal van zijn favoriete technieken zien. De groep kreeg een manier om los te komen van de pakking van de ander én een mooie (en redelijk pijnlijke) passeertechniek mét nieuwe houdgreep.

Alle aanwezige judoka’s kregen als herinnering een oorkonde waar Michael een handtekening op kon zetten en er was uiteraard tijd voor een foto met Michael.

Alle judoka’s en vrijwilligers kregen tevens een jubileum t-shirt uitgereikt. Zo kan iedereen het komende jaar goed gekleed voor de dag komen.

Lees ook: “Michael Korrel even terug op oude nest” – Het Kontakt 19 feb. 2018