Jopie Judo 15 – Verkering

Hoi allemaal daar ben ik weer. Het gaat momenteel prima met mij want ik heb verkering. Ze weet dat ik bijna al m’n vrije tijd aan judo besteed.

Nu is ze afgelopen vrijdag bij de training komen kijken. Nu komt het wel vaker voor dat meiden zomaar komen kijken. Dat kan bij ons, omdat wij een open zaal hebben waarbij je aan de kant op bankjes kan zitten. Af en toe komen er best zomaar mooie meiden kijken. Het is wel lachen, want je ziet gelijk alle jongens heel cool en goed hun best doen. Ook ik natuurlijk. Volgens mij vinden die meiden het ook wel gaaf om naar ons te kijken hoe wij op de mat staan te knokken. Maar als je je eigen vriendin bij je hebt en m’n leraar John heeft dat door dan kan je er zeker van uit kan gaan dat je vriendin een opmerking krijgt.

Zo dus ook bij mijn vriendin, want John zei tegen mij : “Zeg hoort die (hij bedoelde m’n vriendin) bij jou?”. Ik knikte en hij liep op haar af en zei tegen m’n vriendin je mag wel tegen hem zeggen dat ie er wat harder tegenaan gaat. Zoiets deed hij altijd bij elke vriendin of vriend van één van de judoka’s van de wedstrijdgroep. Ik vind het altijd wel leuk als iemand komt kijken. Ik vraag me dan altijd weer af voor wie hij of zij dan komt.

Ik zit nu al enige tijd bij de groten te judoën. Gelukkig ben ik niet de allerjongste (16 jaar).

Laatst kwam het een keer voor dat de douches bij de meiden kapot waren. John had toen afgesproken dat eerst de meiden zouden douchen in de herendouches en daarna de jongens. Tjonge het is maar goed dat die douches tijdelijk kapot waren want tjonge wat duurt dat lang bij die meiden. Op een gegeven moment gingen wij toch maar naar binnen. Nu ben ik niet zo preuts maar zelf in je nakie staan en dan allemaal blote meiden onder de douche zien staan was toch wel even wennen. Ik wist eigenlijk niet waar ik kijken moest maar deed net of het de normaalste zaak van de wereld was. Poeh……..

Nou ik zou zeggen tot de volgende keer.

(Waargebeurde verhalen uit een grijs verleden van een senior judoka; gepubliceerd in het clubblad KIAI van JudoVianen in 2002)