Clinic Michael Korrel

Hoewel we veel kunnen vertellen, zeggen beelden meer dan woorden, dus bekijk ook vooral de video én de foto’s van deze ochtend!

Op 2 juli was het eindelijk zo ver! De clinic die inmiddels 3x was verzet kon doorgaan! Drie keer? Jep! Vanwege corona 2x verzet en de laatste keer vrij recent nog, maar dat mocht de pret niet drukken.

Om 8 uur verzamelden de eerste vrijwilligers zich om de zaal in orde te maken, want om 9.15 uur zou het startschot klinken voor de eerste groep. Michael was ook prima op tijd, dus alles stond om 8.45 helemaal ready-to-go!

De jongsten als eerst

Als eerst waren de jongste leden aan de beurt, 6 t/m 8 jaar. Met veel (judo)spel en verhaal nam Michael ze mee op een echt judo avontuur! Er werden veel wedstrijdvormen behandeld en zijn ze in ne-waza (op de grond) bezig geweest met een kanteltechniek en yoko-shiho-gatame (houdgreep).

Tussen de eerste twee clinics in was het tijd voor vragen, foto’s en handtekeningen! En daar hadden de judoka zin in. Michael had drie medailles meegenomen, waaronder zijn gouden medaille van het EK van begin mei dit jaar! Veel judoka gingen naar huis met minimaal 1 handtekening, hetzij op de oorkonde of op hun pak/band.

Nu harder werken!

Tijdens de tweede clinic was het de beurt aan de 9 t/m 12 jarigen. Hier werd heel hard gewerkt! De judoka gingen aan de slag met diverse worpen en meerdere randori (oefen wedstrijdjes). Ook hier werden heel veel handtekeningen gezet en was de eerste stift al snel leeg..!

Technisch beter

Hierna tijd voor de laatste groep, 13 jaar en ouder gingen aan de slag met seoi-nage (schouderworpen), zowel staand als op twee knieën, en in ne-waza (grondtechnieken) met een passeertechniek, welke stiekem best gemeen was maar daardoor hele leuke beelden opleverde. Ook hier werden diverse randori gedaan waardoor iedereen goed moe was aan het eind.

Al met al een écht geslaagde ochtend!

Michael heel erg bedankt en fijn dat we hiermee ons seizoen konden afsluiten! Tot de volgende keer?!