De Nationale Budodag 2015 was een topdag!

Banner NBD 210x115

Zaterdag 28 maart werd voor de derde maal door de judobond in samenwerking met provincie Gelderland de Nationale Budodag georganiseerd. Dit festijn is bedoeld voor alle leden, waaronder ook trainers, van de Judobond Nederland om zoveel mogelijk samen een actieve dag in het teken van budo te beleven.

De volwassen konden in de ochtend kiezen uit diverse lezingen en in de middag uit diverse trainingen in diverse disciplines. De kinderen hadden een vast programma met een clinic, een persconferentie en een Japanse middag.

Judo Vianen reisde met vier kinderen en drie trainers af naar Papendal waar het gebeuren elk jaar plaats vindt. Trainers Hans, Sandra en Coen kozen voor diverse lezingen over krachttraining, voeding, jiu-jitsu en grensoverschrijdend gedrag. Terwijl Senna, Lars, Arco en Bart hun programma gingen volgen.

Kinderprogramma – ochtend

Als eerste gingen Senna, Lars, Arco en Bart naar de clinic die werd gegeven door Edith Bosch en Carola Uilenhoed. Het was een volle zaal, maar volgens de kids het leukste onderdeel van de hele dag. Na afloopkonden ze een handtekening halen én met ze op de foto.

Budodag 28 maart 2015

Inspiratiesessies – ochtend

Er werd veel opgestoken van alle aangeboden kennis . Met name het onderdeel krachttraining en voeding was zeer interessant. In de lezing voeding werd door sportarts Jessica Gal aangegeven dat afvallen tot het 20e levensjaar uit den boze is. Uitgezonderd de medische gevallen uiteraard. In de lezing krachttraining gaf topsport krachttrainer Hans Kroon aan dat we toch echt af moeten stappen van de wervelkolom beschadigende crunches (buikspieroefeningen) en over moeten stappen op andere (buikspier)oefeningen.

Kinderprogramma – middag

Na de lunch was er een kinderpersconferentie. Ieder in de zaal kon een vraag stellen aan Mark Huizinga, Marhinde Verkerk, Kim Polling of Ruben Houkes. Lars en Senna kregen allebei de kans om een vraag te stellen.

– Lars vroeg aan Mark Huizinga: Als u een eigen judoverening op zou zetten, hoe zou u deze noemen?
Antwoord van Mark was: Judovereniging Mark Huizinga.

– Senna vroeg aan Kim Polling: Wat deed je vroeger naast het judo?
Antwoord van Kim: Naar school gaan en met vriendjes spelen, maar ik was vooral aan het trainen.

De rest van de middag was een “Japanse middag”. Hier was een spelcircuit bedacht waar de kinderen in verschillende rondes alle spellen langs gingen.

Budodag 28 maart 20151

Trainingen – middag

In de middag stonden twee trainingen op het programma. Coen en Sandra kozen voor een kata-training terwijl Hans zich stortte in het Brazliaans jiu-jitsu. Daarna volgde nog een training over welke leuke judovormen je allemaal kan doen tijdens de warming-up. Vooral de vervolgoefening met de naam “grasmaaier” was één om te onthouden.

De dag was alweer snel voorbij en met een voldaan gevoel keerde een ieder huiswaarts. Volgend jaar zullen we er zeker weer bij zijn.

Ben jij er dan ook?

Alle foto’s van deze dag zijn in ons album te bekijken.