Judokamp 2016

Judokamp 2016

Vrijdagavond

Vrijdag was het eindelijk tijd voor het tweejaarlijks judokamp! Iets waar we al zeker een jaar naar uitkeken. Om zes uur ’s avonds gingen we met de bus op weg naar het Markant Outdoorcentrum in Braamt, dat is net onder Doetinchem. Een ruim uur later kwamen we aan, de spullen werden naar de juiste kamers gebracht en de buitensporten werden direct gepakt. Voetballen, frisbeeën en in de touwen klimmen die naast ons huisje hingen.

Maar iedereen was wel hongerig zo laat op de avond, gelukkig was daar aan gedacht! Het kampvuur stond al aan en de soep en knakworsten werden al opgewarmd. Gewapend met een bamboestok en afbakbroodjes zaten we rond het kampvuur ons avondeten klaar te maken.

Sommige broodjes haalden het eten helaas niet, die waren zo zwart geblakerd dat ze maar in het vuur verdwenen. Uiteindelijk had iedereen minimaal 2 broodjes met knakworst op én de soep ging ook erg hard.

Na het bakken van de broodjes boven het kampvuur, werd er weer gesport en gespeeld totdat het helemaal donker was en we eigenlijk niets meer zagen. Tijd voor marshmallows! Net als de broodjes verdwenen er ook marshmallows in het vuur in plaats van in de mondjes, maar het was wel zooo lekker!

Om 23 uur moest iedereen naar bed, maar zoals vaak op een kamp het geval is werd er weinig geslapen. De senioren hielden de wacht zodat er nog redelijk geslapen kon worden door degene die wel door het gepraat heen konden slapen. Al hebben de meesten maar maximaal 3 uurtjes geslapen.

Ons motto was echter ” ’s avonds een vent, ’s ochtends een vent.” En dat hebben ze geweten 😉

Zaterdagochtend

Zaterdag betekende dat zoals altijd vroeg (7.30u!) beginnen met heerlijke “wakker word muziek” (keiharde metal). Even de boel wakker schudden voor het ontbijt, dat was schrikken! De muziek stond zo hard dat we elkaar niet konden verstaan.

Na het ontbijt (met brood, beschuit, melk, kaas, hagelslag, eitjes en meer) gingen we richting het recreatiegebied met een grote plas, strandje en grasheuvels.

Hier hadden we 4 onderdelen uitgezet, als eerst een strandtraining judo. Judojas aan, sportbroek aan en door het zand ploeteren om te judoën.

Na het judo werd het tijd voor een estafette op de heuvel, omhoog en naar beneden zo snel mogelijk rennen tot jouw gehele team was geweest. Als derde onderdeel konden ze een spel kiezen en elke vijf minuten een nieuw spel uitzoeken, waardoor iedereen zoveel mogelijk verschillende spellen kon doen. Denk hierbij aan voetbal, frisbeeën, elastiek schieten, jeu de boules en meer.

Het was intussen erg warm en de klachten dat het lang duurde voor ze met water mochten spelen kwamen steeds vaker. Dus toen ze groen licht kregen om het water induiken waren ze allemaal op het strand te vinden, gewapend met waterpistolen.

Zaterdagmiddag

Na de lunch kregen ze een programma vanuit Markant om te volgen. Als eerst klimmen aan een outdoor klimwand. Even wakker worden met een tikspel en daarna kijken wie er bovenin kon komen. Angsten werden overwonnen en vertrouwen in elkaar werd opgebouwd.

Boogschieten was het tweede onderdeel. Teams werden gemaakt op basis van handigheid, linkshandig of rechtshandig. De linkshandigen bij elkaar, dat was één team. De overigen maakten onderling rechtshandigen teams.

Eén ronde oefenen, één ronde als normale wedstrijd en één ronde een wedstrijd met kans op bonuspunten. De eerste wedstrijd werd gewonnen door de linkshandigen! De tweede wedstrijd, waarin elk team twee ballonnen kreeg om kapot te schieten voor bonuspunten werd gewonnen door de senioren.

Inmiddels was iedereen al redelijk moe aan het worden, maar de dag was nog lang niet voorbij. Eerst moesten er vlotten worden gebouwd. Na de uitleg hoe ze de palen met touwen aan elkaar vast moesten knopen en de verschillende meningen over hoe het nu echt moest, kwam er een wedstrijd roeien op het eigen vlot.

Drie teams gingen de strijd met elkaar aan, waarbij één team alleen maar kapiteinen aan boord had en daardoor geen duidelijke richting op ging, het duurde ook aanzienlijk lang voordat ze rondom de boei en weer terug waren geroeid. Samenwerken is iets waar we de komende periode wat meer aandacht aan geven 😉 De andere twee teams waren redelijk snel terug om hun vlot af te breken en alles weer netjes op te ruimen.

Tijd om terug te gaan naar het huisje, op te frissen, even te spelen en te gaan barbecueën! Doordat we mee hebben gedaan aan de Formidollar actie konden we een hele lekkere en grote barbecue neerzetten, bedankt Formido Vianen!

Toen het eenmaal donker was werd het tijd voor een vossenjacht in het bos, waar menigeen zich rot is geschrokken van de verstopte “dieren”. Deze “dieren” zaten in bomen, bosjes en containers. Vanaf “basecamp” zagen we de vele zaklampen door het bos bewegen en hebben we menige gil/schreeuw gehoord.

Bedtijd kwam om 23 uur, maar voor een enkele was er nog een verrassing: nacht looptraining, om 1 uur ’s nachts een rondje rennen terwijl je eigenlijk dacht te moeten slapen. Een half uurtje werd er rondgelopen voor ieder weer naar bed moest. Deze nacht kreeg iedereen gelukkig meer slaap dan de nacht ervoor 😉

Zondag

Zondag hebben we wederom de muziek-wekker gebruikt met ditmaal iets minder harde metal en als bonus Barbie Girl – Aqua! Kon niet iedereen (met ochtendhumeur 😉 ) waarderen, maar na het ontbijt konden ze er om lachen 😉 De hele ochtend heeft de muziek aangestaan, waarbij zelfs met Rammstein de dames gingen headbangen met hun lange haar.

Deze ochtend kregen we wederom een training: zelfverdediging op de heuvel bij het strand. Waarna iedereen vrij konden spelen in en om het water.

Om half drie ging de bus huiswaarts nadat het hele huisje was opgeruimd en schoongemaakt. Tot over twee jaar! Wij kunnen nu al niet wachten..!