Laatste clubkampioenschappen in ‘oude’ Helsdingen

SONY DSCJudo Vianen organiseerde afgelopen zaterdag 28 juni weer als vanouds de jaarlijkse clubkampioenschappen voor judo en jiujitsu. Dit was de laatste keer in het oude sportcentrum Helsdingen. Na de zomervakantie zal ook Judo Vianen van de topdojo in het nieuwe sportcentrum gebruik gaan maken. Tientallen judoka’s en jiujitsuka’s betraden de mat om de sportieve strijd met elkaar aan te gaan. Eerst werd gestart met een collectieve warming-up die door lesgever Leon Hartkoorn werd verzorgd. Daarna was het tijd voor de kersverse tuimelgroep onder leiding van Sandra Bax; de tuimelgroep draait alweer enige weken met succes op de zaterdagochtend. De tuimelaars lieten onder andere zien dat vallen vooral leuk is om te doen.

Vervolgens was het tijd voor de voorrondewedstrijden die door de aanwezige ouders met spanning werden gevolgd vanaf de tribunes. Enkele wedstrijden waren verrassend en andere zeer  spannend om te volgen. Veel dynamiek was er ook bij de jiujitsu-wedstrijdvorm ‘fighting’. Speciaal voor deze jiujitsu-fightingwedstrijden was er scorebordsoftware ontwikkeld door jiujitsuka Jan Tanis, waardoor de wedstrijden nog beter konden worden beoordeeld.

Nadat de finales waren gespeeld, volgde er een demonstratie die werd verzorgd door lesgevers Arjan van Rossum en Leon Hartkoorn. Zij lieten een deel judo-kata en een deel jiujitsu-kata zien. Dit zijn vastgelegde uitvoeringen van technieken en aan het applaus te horen, werd deze demo zeer gewaardeerd.

Na de bekendmaking van de clubkampioenen en 2e en 3e plaatsen volgde de uitslag van de stijlprijs die al sinds 1993 wordt uitgereikt. Alle stijlprijswinnaars sindsdien zijn te vinden op www.judovianen.nl. Dit jaar ging de eer naar Martijn Mannaerts die zowel in het judo, als jiujitsu-fighting enkele fraaie ippons liet zien. Hij kreeg de stijlprijs overhandigd uit handen van de winnares van vorig jaar, Mabel van Spanje.

De behaalde wedstrijdenpunten tijdens de clubkampioenschappen werden ook meegerekend voor de zogenaamde Randoripunten, waardoor enkele judoka’s tevens nog een oorkonde ontvingen.

Clubkampioen van 2014 zijn:
Rida Mahdad,  Yinthe Plum, Sven Neele, Mika Nagtegaal, Tim van den Oever, Nick Brouwer, Luca Middelkoop, Quinten Dekker, Leon Hartkoorn (judo + jiujitsu), Martijn Mannaerts (judo + jiujitsu),

2e plaats:
Edgar Ohanian, Sander Kraaikamp, Lars Lammen, Emin Mahdad, Laurens Buyserd, Ton van Hunnik, Rick Fortuijn, Stan Prins, Sandra Bax, Dimitri Versluis, Jannes Middelkoop (jiujitsu), Jan Tanis (jiujitsu)

3e plaats:
Timofey Iakovlev, Tim van ’t Slot, Johan Monster, Jeroen van Hunnik, Thomas Neve, Thijmen Fortuijn, Marc van Ruitenbeek, Jeroen Martens, Tim Valentin (judo + jiujitsu), Arjan van Rossum (jiujitsu)