Lang leve de sportouder!

Met als thema “Samen naar een veiliger sportklimaat” heeft Judo Vianen een aantal trainingen gevolgd die worden aangeboden door het NOC*NSF. In deze training zijn niet alleen de trainers en vrijwilligers meegenomen, maar juist ook de ouders van onze judoka’s. Afgelopen zaterdag 26 november hebben we de training “Lang leve de sportouder” gevolgd.

Als ouders zijnde heb je veel te maken met de sport van je kinderen, niet alleen rond de judo training maar ook bij wedstrijden. Vanuit het NOC*NSF heeft Hikmet Weeling voor de ouders een interactieve ochtend georganiseerd waarin zij werden meegenomen in de ervaring die kinderen hebben rondom de sport.

Tijdens de presentatie voor de ouders hebben de trainers een combinatieles georganiseerd voor de kinderen van beide zaterdag groepen, welke werd afgesloten met het invullen van zogenaamde Stoplichten. Op de stoplichten konden de judoka’s zelf invullen hoe zij hun ouders zien en beleven rondom de sport. De kleuren Groen, Oranje en Rood staan hierbij voor “Vind ik leuk”, “Vind ik de ene keer leuk en de andere keer niet leuk” en “Vind ik niet leuk”.

Aan het einde van de les liet Hikmet aan ouders en kinderen zien wat er zoal werd ingevuld, wat zeker bij de ouders tot verrassende reacties leidde.

Hier het fotoalbum van deze ochtend.

Lang leve de sportouders
Combinatie training tijdens “Lang leve de sportouders”