Ouder-kind lessen; groot succes!

Afgelopen donderdag en zaterdag waren de ouder-kind lessen. Dit is dè mogelijkheid voor alle jeugd judoka’s om bijvoorbeeld aan papa, mama, opa, oma (de zogenaamde ‘ouder’) te laten zien hoe goed zij kunnen judoën. Van elke les hebben we video’s gemaakt, die een goede indruk geven van wat we tijdens zo’n les doen.

Zorg er voor dat je ons volgt op Facebook! Dan blijf je als eerste op de hoogte van alle nieuwe foto’s, video’s en andere nieuwsfeitjes! Eerder dan dat ze hier in een blog verschijnen 😉

Donderdag

De lessen begonnen erg enthousiast en met een heel volle groep, iedereen had een ouder meegenomen. Met verschillende oefeningen als grasmaaien, boomklimmen en zelfs een judo worp hebben alle ouders kennis kunnen maken met het judo. En wat is beter dan de lessen kunnen afsluiten met een potje ‘Chinese muur’ tegen je meegebrachte ouder!

Ook de in de tweede groep had iedereen een ouder meegenomen, hier werd het niveau van de oefeningen meteen opgeschroefd. Oefeningen om sterker te worden in armen & benen, om snelheid te trainen en balans houden kwam aan bod. Uiteraard werd hier ook de ‘Chinese muur’ bestormd, maar werd ook iedereen tijdens een potje ‘stiertje’ naar de grond getrokken. Afsluitend werd er ‘gespiegeld’ tussen ouder en kind, soms was het makkelijk, maar soms ook heel moeilijk om elkaar goed na te doen.

Zaterdag

We hadden al rekening gehouden met een grote groep, en stiekem de mat iets groter gemaakt; Dat bleek niet overbodig. De judoka’s hadden ook allen een ouder meegenomen, die ze heel hard hebben laten trainen! Met z’n allen gingen we naar tuimelland en door het grote tuimelbos. Eenmaal daar aangekomen konden we gaan judoën. Naast de val, stoei en rol oefeningen, hebben de tuimels de ouders heel hard laten rennen met het afsluitende ‘kegelen’.

Foto’s

Alle foto’s die tijdens deze lessen zijn gemaakt zijn te bewonderen in ons foto-album!