Pannenkoek-evenement wederom succes

nieuwsimg_179_1Elk jaar organiseert Judo Vianen in samenwerking met Hotel Van der Valk Vianen, een pannenkoek-evenement voor haar jongste leden. Na een speciale judoles gaan de judoka’s, begeleid door een aantal enthousiaste vrijwilligers, naar Hotel Van der Valk in Vianen om daar samen pannenkoeken te eten.

Normaal gesproken wordt dit pannenkoek-evenement georganiseerd aan het begin van het trainingsseizoen, in oktober. De oudere judoka’s zijn dan naar het Judo Vianen Trainingsweekend geweest en Judo Vianen vindt het leuk om ook voor de jongste judoka’s iets te organiseren. Maar door de brand in Sportcentrum Helsdingen was Judo Vianen genoodzaakt de activiteiten dit keer later te plannen. Maar uitstel is nog geen afstel en zaterdag 30 januari was het dan toch zo ver.

De jonge judoka’s uit de 3 zaterdaggroepen hadden eerst een gezamenlijke training. Vanwege de speciale gelegenheid maakten de trainers hiervan een gezellige spelletjesles. Na de training werden de judoka’s geholpen met omkleden door de speciaal daarvoor ingeschakelde vrijwilligers en enkele ouders die waren achtergebleven om naar de speciale training te kijken.

nieuwsimg_179_2

Eenmaal warm aangekleed wandelden de judoka’s in groepjes, elk begeleid door een vrijwilliger door de sneeuw naar Hotel Van der Valk in Vianen. In het restaurant stonden de tafels al klaar met limonade, stroop en poedersuiker. Eenmaal aan tafel volgden de pannenkoeken al snel en werd het een stuk stiller, omdat alle judoka’s alleen nog maar oog hadden voor de heerlijke pannenkoeken. Aan het einde van deze fijne lunch volgde nog een verrassing. Bij het weggaan kregen de kinderen nog een ijsje mee.