Randoritoernooi bij Judo Vianen

Op zaterdag 14 mei werd er in de dojo Helsdingen door Judo Vianen weer een randoritoernooi georganiseerd voor judoleden in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar. Het randoritoernooi wordt 4x per jaar door de vereniging georganiseerd, waarvan de laatste is geïntegreerd in de clubkampioenschappen.

Het randoritoernooi is een toernooi dat bedoeld is voor de beginnende judoka om wedstrijdervaring op te doen. Binnen de judobond worden soortgelijke toernooien georganiseerd onder de naam instaptoernooi. Volgens trainer Hans Brander zijn is Judo Vianen, naast het Judobond-instaptoernooi, enige jaren geleden al met dit toernooi begonnen om de drempel voor de leden van Judo Vianen nog kleiner te maken om aan wedstrijden deel te nemen.

In een randoritoernooi gaat het erom punten te verzamelen door wedstrijddeelname. Bij elk vijftigtal punten ontvangt de deelnemer een oorkonde dat loopt tot en met 300 punten. Het eerstvolgende randoritoernooi vindt plaats op 25 juni in de vorm van de jaarlijkse clubkampioenschappen.

Afgelopen zaterdag stonden er ruim 30 judoka’s klaar om hun puntentotaal verder uit te bouwen. Voorafgaand aan de wedstrijden kregen deelnemers en ouders aan de hand van enkele praktische voorbeelden uitleg van de trainers over het wedstrijdsysteem. Hoewel werd benadrukt dat niet het winnen, maar het opdoen van ervaringen het belangrijkste was, weerhield dit de judoka’s er niet van om soms zeer fanatiek aan hun wedstrijd te beginnen.

Verschillende judoka’s wisten na afloop weer een oorkonde te bemachtigen: Mika Nagtegaal (50 punten), Simone Brouwer, Frans den Braber en Rick van der Rijt (100 pt), Aukje Mak en Ton van Hunnik (150 pt) en Marissa Schogt en Milas Kop (250 pt).

Activiteiten

De komende weken staan er bij Judo Vianen weer diverse activiteiten op de agenda. Deze week vinden de zogenaamde zwijglessen, plaats waarbij les wordt gegeven en gekregen zonder een woord te spreken.

Eind van de maand is er een ouder/kind-les. Tijdens deze les is het de bedoeling dat een kind samen met een volwassene een leuke judoles beleeft. Begin juni zijn er de Middelwaardse judolooptrainingen die rondom de Middelwaartse plas van Vianen plaatsvinden.

Ook zijn er speciaal voor de allerjongste judoleden, de zogenaamde tuimelaars, tot aan het eind van het seizoen elke week gratis vriendjeslessen. Daarbij kan elk tuimellid gratis een vriendje meenemen. Uiteraard mogen ook niet-leden van 4-6 jaar tot aan het eind van het seizoen gratis deelnemen aan de tuimellessen.

Eind juni wordt het seizoen afgesloten met examens en clubkampioenschappen.