Wie wordt er 50 jaar?! – Sinterklaas Randori Toernooi

sint-randori-toernooi-2017

Zaterdag 2 december werd het jaarlijkse Sinterklaas Randori toernooi gehouden bij Judo Vianen. Normaal is een wedstrijd al spannend, maar deze keer werd alles nog veel spannender!

De wedstrijden waren iets anders dan normale judo wedstrijden, bij dit randori toernooi starten de wedstrijden per groep en loopt de tijd door. Iedereen speelt dus altijd de volle tijd, ongeacht hoeveel punten je hebt gescoord. Aan het einde van elke wedstrijd bepalen de judoka’s zelf wie de winnaar is van de partij, de waarnemer die bij de wedstrijd is kan helpen zodat de winnaar eerlijk wordt gekozen.

Deze keer deden ook onze allerjongste judoka’s mee, de tuimelaars van 4 en 5 jaar. Zij konden voor het eerst ervaren hoe een judowedstrijd er aan toe gaat.

Om ongeveer 10.30 uur kwam de grootste verrassing aan, Sinterklaas en zijn pieten kwamen een bezoek brengen aan de judoka’s. De Sint had voor iedereen een cadeautje bij zich en voor sommige nog extra een vraag om hun judo kunsten te tonen.

Zo konden een Ruben en Sam laten zien dat zij hun vader goed de baas kunnen, liet Len zien dat hij al de beginselen van het jiujitsu onder de knie heeft, kreeg Puk te horen dat ze altijd zo gezellig kletst (soms wel heel veel) en werd Sarah persoonlijk door de Sint toegesproken omdat ze door een vervelende blessure nu niet kan judoën én voor de derde keer op rij niet aan dit toernooi mee kon doen.

De Sint kwam kort nadat hij vertrok erachter dat hij nog iets was vergeten, een cadeau voor de gehele vereniging! De Sint had een grote rol bij zich welke Hans Brander mocht uitpakken. In het pakket bleek een grote poster te zitten waarop stond dat Judo Vianen volgend jaar 50 jaar bestaat! Deze poster hangt vanaf nu in de dojo zodat iedereen deze kan zien!

Het jubileumjaar 2018 staat boordevol leuke activiteiten voor alle leden, houd onze website en Facebook in de gaten voor al het nieuws.