Deze week examens!

judobandenZoals het misschien is opgevallen komen de (slip-)examens er weer aan! Op donderdag 26 én zaterdag 28 januari laten alle judoka’s (tot 12 jaar) aan hun ouders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s etc. zien wat zij al kunnen. Daarmee komen ze een stapje dichter bij de volgende kleur band. Deze stapjes zijn zichtbaar door de gekleurde slippen aan het uiteinde van de band.

De examens vinden plaats tijdens de eigen lestijd in de dojo van Sportcentrum Helsdingen.

Vergeet je JBN paspoort niet! Hierin noteren we de behaalde slip of band.

De judoka’s die alleen op dinsdag trainen, doen op die dag examen in overleg met Hans, de rest doet examen op donderdag of zaterdag tijdens de eigen lestijd. Eventuele uitzonderingen worden met de judoka zelf besproken.

De tuimeljudoka’s doen óók examen, dit gaat op dezelfde manier als voor de oudere judoka’s: tijdens de eigen les. Let op! Het kan zijn dat deze examenles geen 45 minuten maar 60 minuten duurt (incl. uitreiking slippen).

JBN Exameneisen

Tijdens de examens maken we gebruik van de door de JBN voorgeschreven exameneisen. Deze kan je op onze website vinden (bij de downloads). Deze zijn een hulpmiddel voor de judoka die examen doet om te laten zien wat zij al weten.

We hebben deze voor elke kleur band, je gebruikt de kaart voor de kleur band waarvoor je aan het trainen bent. De gele kaart is voor alle witte banden, oranje kaart voor alle gele banden etc. Doe hier je voordeel mee en bekijk deze kaart alvast voordat je examen gaat doen:

Gele band
Oranje band
Groene band
Blauwe band
Bruine band

Alle informatie over de examens en de volgorde van de slippen en banden vind je op onze speciale pagina over de examens: http://www.judovianen.nl/informatie/examens/

Iedereen heel veel succes toegewenst en tot het examen!

banden-slippen