Judo- en jiujitsu-examens

Afgelopen week werden in de dojo van Sc Helsdingen de halfjaarlijkse examens gehouden voor judo, maar ook voor jiujitsu. Een aantal judoka’s had in de voorbereiding tijdens de examenlessen veel aandacht besteed aan hun technieken en aan de hand van de zogenaamde bandeisenkaart van de Judobond gekeken of zij alles beheersten.

Met name Tim van den Oever en Laurens Buyserd namen hun opdracht zeer serieus en slaagden dan ook ruimschoots voor de groene band. Dit was bijzonder, omdat Tim in korte tijd twee keer opging voor een bandexamen. Voor Laurens was het bijzonder, omdat hij enkele slippen oversloeg. Normaal gesproken gaan judoka’s per keer één slip omhoog. Deelname aan wedstrijden en het volgen van extra trainingen hebben daaraan bijgedragen.

Verder was het bijzonder dat enkele jiujitsuka’s opgingen voor hun bruine band. Daarbij moesten zij behoorlijk wat technieken demonstreren, wat ook veel tijd in beslag nam.

Ook diverse judoka’s gingen op voor hun bruine band. Deze jiujitsuka’s en judoka’s kunnen doorgaan voor hun zwarte band, maar dat vereist wel de nodige trainingstijd, aldus trainer Hans Brander.

Als afsluiting van het seizoen volgen deze week de spellessen. Daarna is het gedaan in de oude de dojo en zal Judo Vianen in het nieuwe seizoen een splinternieuwe dojo betrekken in het nieuwe sportcentrum. Vanwege de grote hoeveelheid kinderen en volwassen die examen hebben gedaan, worden alleen de geslaagden voor een band vermeld.

Judo
Gele band: Johan Monster
Oranje band: Melanie Oostendorp, Jan Tanis
Groene band: Laurens Buyserd, Ton van Hunnik, Tim van den Oever, Pieter Pijper
Bruine band: Stan Prins, Tim Valentin

Jiujitsu
Oranje band: Jeroen Martens, Jannes Middelkoop
Groene band: Christian Mulders en Jan Tanis
Bruine band: Stefan Bikker, Leon Hartkoorn, Arjan van Rossum, Coen Versluis