Slipexamens 26 t/m 30 januari (en gratis trainen?!)

DSC08563Zoals het misschien is opgevallen in de nieuwsbrief komen de (slip-)examens er weer aan! In de week van 26 t/m 30 januari laten alle judoka’s (tot 12 jaar) aan hun ouders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s etc. zien wat zij al kunnen. Daarmee komen ze een stapje dichter bij de volgende kleur band. Deze stapjes zijn zichtbaar door de gekleurde slippen aan het uiteinde van de band. Judoka’s die ouder zijn dan twaalf komen gewoon naar de les om mee te doen met de rest.

De examens vinden plaats tijdens de eigen lestijd in de dojo van Sportcentrum Helsdingen.
Vergeet je JBN paspoort niet! Hierin noteren we de behaalde slip of band.

De judoka’s die alleen op dinsdag trainen, doen op die dag examen, de rest doet examen op donderdag of zaterdag tijdens de eigen lestijd. Eventuele uitzonderingen worden met de judoka zelf besproken.

De tuimeljudoka’s doen óók examen, dit gaat op dezelfde manier als voor de oudere judoka’s tijdens de eigen les. Let op! Het kan zijn dat deze examenles geen 45 minuten maar 60 minuten duurt (incl. uitreiking slippen).

Alle informatie over de examens en de volgorde van de slippen en banden vind je op onze speciale pagina over de examens: https://www.judovianen.nl/informatie/examens/

JBN Exameneisen

Tijdens de examens maken we gebruik van de door de JBN voorgeschreven exameneisen. Deze kan je op onze website vinden (bij de downloads). Deze zijn een hulpmiddel voor de judoka die examen doet om te laten zien wat zij al weten.

We hebben deze voor elke kleur band, je gebruikt de kaart voor de kleur band waarvoor je aan het trainen bent. De gele kaart is voor alle witte banden, oranje kaart voor alle gele banden etc. Doe hier je voordeel mee en bekijk deze kaart alvast voordat je examen gaat doen.

Gele band
Oranje band
Groene band
Blauwe band
Bruine band

GRATIS twee keer in de week judoën!

Ja, je leest het goed! Zonder dat het jou(w ouders) iets extra’s kost, kan je twee keer per week trainen. Op dinsdag gaan we dieper in op de lesstof die op donderdag wordt behandeld, hierdoor ga jij nóg sneller naar de volgende kleur band/slip!

Judo leer je door te doen, hoe meer uren je hier aan kan besteden hoe beter het gaat.
Doe je ook aan wedstrijden? Dan zal je merken dat tweemaal in de week trainen ook hierbij helpt.

Ben je tussen de 8 en 15 jaar oud?

Dan kan je op dinsdag van 19.00u tot 20.00u extra trainen. Het niveau in deze groep loopt van witte band tot en met blauwe band. Leren doe je van elkaar en met elkaar, een groot voordeel voor de lagere banden is dat zij veel leren van de hogere banden en daardoor snel vooruit zullen gaan. Voordeel voor de hogere banden is dat zij, wanneer ze met een judoka met lagere band judoën, ze hen moeten helpen en de technieken moeten uitleggen. Lesgeven is tenslotte de beste manier van leren.

Ben je 7 of 8 jaar oud?

Kan je zowel op donderdag (18.30u – 19.30u) als op zaterdag (10.30u – 11.30u) trainen. Deze twee groepen bestaan voornamelijk uit judoka’s met de witte band. En ligt het niveau een stukje lager dan op de dinsdag, een goede opstap voor de jongere judoka.

Heb je vragen of twijfel je over wanneer je kan trainen? Ga dan gerust naar je trainer, hij/zij kan je helpen met het zoeken naar de meest geschikte lestijd.

judobanden