Judo Vianen bij JBN Clinic Juul Franssen

Op 30 april werd op Papendal in samenwerking met de JBN door Juul Franssen een clinic gegeven voor judoka’s van 7 tot 12 jaar. Juul zelf heeft onlangs brons gewonnen op de Wereldkampioenschappen, hoe gaaf is dat!

Vanuit Judo Vianen hebben Ruben en Liam zich opgegeven om naar de clinic te gaan en dinsdag 30 april was het zover. Om 10:30 was het verzamelen om daarna om 11 uur te starten aan de clinic samen met nog zo’n 60 kinderen uit Nederland. Na een leuke en intensieve warming up was het tijd voor het eerste onderdeel van de clinic, het onderdeel ne-waza, judo grond technieken.

Juul legde een mooie kantel techniek uit waarbij de aanvaller op zijn rug ligt en zijn tegenstander, welke tussen zijn knieën zit, zo kan controleren dat de aanvaller uiteindelijk het voordeel kan krijgen. Het bleek voor veel judoka’s best een lastige techniek te zijn waarna ook Ruben en Liam Juul opzochten voor extra uitleg. Hierna ging de oefening stukken beter.

Na een korte randori om het geoefende in praktijk te brengen was het tijd voor het volgende onderdeel Dit was het tachi-waza gedeelte van judo oftewel de staande judo techniek. Hierbij werd geoefend met de o-ouchi-gari. Of zoals we dat in de les horen van Sandra, de grote binnenwaartse beenworp. Na uitleg van Juul konden Ruben en Liam samen aan de slag. Juul kwam nog even kijken hoe het ging en persoonlijk aanwijzingen geven. Ook dit allemaal mocht in een randori weer worden geoefend.

Met deze laatste randori was de clinic afgelopen, Juul had alle tijd genomen om de technieken uit te leggen wat helemaal super was. Na het gezamenlijk af-groeten was het nog tijd voor een groepsfoto en konden Ruben en Liam een handtekening van Juul krijgen en met haar op de foto.

Van de gehele clinic zijn foto’s en video’s gemaakt. Ben je nieuwschierig geworden naar de geleerde technieken tijdens de clinic, neem dan een kijkje bij de foto’s en filmpjes en vraag het ander tijdens de les aan Ruben of Liam. Die laten graag zien wat ze geleerd hebben.

Ow…en een exclusive tip; er is een grote kans dat de JBN dan weer een clinic op Papendal organiseert. Hoe leuk is het om dan met meer judoka’s van Judo Vianen daar naartoe te gaan.