Successen bij het instaptoernooi

Jeroen van Hunnik:
Jeroen zat in een poule van 5. Zijn eerste en derde wedstrijd waren helaas binnen enkele seconden afgelopen, omdat de tegenstander (1x een pittig meisje!) hem heel snel op de rug kreeg en dus ippon scoorde. Tijdens de tweede wedstrijd deed Jeroen het heel goed. Hij nam meer het initiatief, viel meer aan en scoorde daardoor een wazari en twee yuko’s. Aan het eind van de wedstrijd scoorde de tegenstander ook nog een yuko. Met een blij gezicht kwam Jeroen de mat af na de winst. Zijn laatste wedstrijd liep ook prima. Doordat hij 2x een wazari scoorde, won hij met ippon. Bij de uitreiking van de certificaten en vaantjes bleek dat hij voldoende punten had gescoord om een certificaat van 100 punten in ontvangst te nemen.

Mika Nagtegaal:
Bij het omroepen van de namen, lette Mika heel goed op welke kinderen in zijn poule zaten. Het eerste wat hij zei was “ik zit in een heel sterke poule, dus het wordt zwaar.” Hij was al snel aan de beurt en het werd gelijk een inspannende wedstrijd. Mika scoorde 2 wazari’s. Na afloop liep hij flink te hijgen!
Tijdens de tweede wedstrijd zag ik heel duidelijk dat hij het geleerde goed toepaste. Na wat ruk- en trekwerk werd het weer een wazari. Even later draaide hij de tegenstander via een rol achterover in een houdgreep. De derde wedstrijd was zo’n beetje een kopie van de tweede: weer wazari en houdgreep. Dat werd dus zijn derde ippon. Zijn laatste wedstrijd moest hij tegen de sterkste tegenstander; hij had ook alles al gewonnen, dus het werd spannend. Mika pakte hem uiteindelijk om zijn nek en kreeg hem met een voorwaartse worp op zijn rug: gewonnen.
Mika had dus een fantastische middag met de hoogst mogelijke score, waardoor hij ook nog eens een certificaat van 200 punten ontving.