Zwarte band judo voor Dimitri

Zaterdag 21 december in Ede was het zo ver, het examen voor Dimitri zijn zwarte band (1e Dan) judo. In juni van dit jaar was hij al geslaagd voor zijn vrije technieken (worpen en controle-technieken) en moest nu alleen nog zijn kata demonstreren voor de 3-koppige jury.

Dimitri had gekozen voor het Nage-No-Kata, deze bestaat voor de eerste zwarte band uit 3 series van 3 afgesproken technieken, links en rechts uitgevoerd.

Hij heeft een heel goed kata laten zien én kreeg als compliment van de jury dat het een écht Busen kata was.

Dimitri heeft laten zien dat het goed mogelijk is om met een jaar lang hard werken je zwarte band te kunnen halen. Hij is pas afgelopen januari begonnen met trainen met Coen Versluis, zijn broer. Gelukkig voor hem heeft Coen al ervaring opgedaan met vallen voor een dan-examen. Hij was de val-partner van zijn vriendin Sandra welke vorig jaar december haar 2e Dan behaalde.

Al met al zijn we hartstikke trots op deze prestatie! Dimitri, gefeliciteerd met je zwarte veter!

Dit is wat Dimitri er zelf over te vertellen heeft:
“Na 13 jaar met de bruine band gelopen te hebben vond ik het tijd worden voor een nieuwe band. Na Sandra haar examen voor de 2e Dan heb ik Coen bereid gevonden om mijn val-partner te zijn voor mijn examen.

Het doel was om met een half jaar trainen het examen te doen. In juni van dit jaar ging ik dus voor mijn examen. Helaas heb ik toen niet het hele examen gehaald. Het kata moest ik herkansen.

Deze heb ik afgelopen zaterdag mogen laten zien. De jury vond het een mooi Busen kata en heeft mij beloond met de zwarte band! Coen, bedankt voor het vallen en Sandra bedankt voor het trainen!”