Het Sint Randori Toernooi

Elk jaar in november/december houden wij het Sint Randori Toernooi voor onze eigen leden.
Dit toernooi is voor Judo Vianen judoka van 4 t/m 14 jaar.

Dit type toernooi is er om elke judoka ervaring op te laten doen met wedstrijden in een georganiseerde omgeving, maar zonder prestatiedruk en zonder verloren tijd wanneer ze een ippon tegen krijgen en eigenlijk de wedstrijd zouden moeten stoppen. Het voelt als een partijtje judo in de eigen les, maar dan wat officiëler. Een mooie opstap naar onze eigen grotere toernooien, zoals het Ne-waza Toernooi en de Clubkampioenschappen, om daarna zonder problemen door te stromen naar het instaptoernooi.

Sint Toernooi 2015

De regels van het Sint Randori Toernooi

  • De judoka gaan twee minuten met elkaar de strijd aan op de mat. Dit is een doorlopende tijd, wat betekent dat de tijd niet stil gezet wordt bij mate (stoppen).
  • Er is geen scheidsrechter maar een waarnemer op de mat, deze staat in judopak en begeleid de judoka zo dat er een veilige wedstrijd wordt gespeeld.
  • Iedereen begint vanaf de staande positie, behalve de allerjongsten (tuimeljudoka) zij judoën enkel vanaf de knieën.
  • Mocht het niveau te veel verschillen, dan judoën de judoka verder vanaf de knieën en gaan zij niet meer staan.
  • De judoka spelen de volle twee minuten, ongeacht hoeveel punten je hebt gescoord of welke technieken je hebt gebruikt. De wedstrijd eindigt dus niet na een worp op de rug (ippon) of twee worpen op de zij (waza-ari) of een houdgreep (20 seconden = ippon, 10-19 sec = waza-ari) of na overgave door afkloppen.
  • Aan het eind van de wedstrijd bepalen de judoka zelf wie de winnaar is van de partij. De waarnemer die de wedstrijd begeleid kan hierin helpen zodat de winnaar eerlijk wordt gekozen of aangeven dat de partij gelijk is geëindigd.

Punten verdienen

Binnen de wedstrijden van Judo Vianen kan je punten verzamelen voor oorkondes en uiteindelijk een bokaal. Elke 50 punten is een oorkonde waard. Je krijgt een oorkonde bij 50, 100, 150, 200, 250 en 300 punten. Bij 500 punten ontvang je een bokaal.

Deelname aan een Judo Vianen toernooi is al genoeg om 10 punten te verdienen. Daarnaast kun je ook bij elke wedstrijd punten verdienen. Hoeveel punten dat zijn, dat kun je hieronder zien:

Verloren1 punt
Gelijkspel3 punten voor beide judoka
Gewonnen 5 punten

Hier lees je de berichten over de afgelopen Sint Randori Toernooien.

Tuimeljudoka doen ook mee (2017)
Demonstratie voor de Sint (2016)
Sint Toernooi 2017

Over ons

Bij Judo Vianen gaat  het vooral om de sportieve en (sociaal) vormende elementen van judo. Daarnaast is er veel aandacht voor het plezier dat de judoka’s met elkaar kunnen hebben.

Ieder jaar worden er verschillende activiteiten georganiseerd voor onze leden buiten de standaard lessen. Afgelopen jaren hebben we onder andere kerstontbijt, zwemmen, judokamp, sinterklaas toernooi en verschillende andere toernooien georganiseerd.

Lees meer >

JBN-keurmerk- correct (zonder jaartal

Locatie dojo