Instaptoernooi

Een instaptoernooi is bedoeld om judoka’s kennis te laten maken met de wedstrijdsport, je kunt hier vanaf zes jarige leeftijd terecht.

Elk seizoen zijn er vier instaptoernooien waar judoka’s aan kunnen deelnemen, deze worden door instap-dojo’s georganiseerd. Judo Vianen organiseert twee maal per seizoen een instaptoernooi, de andere twee toernooien worden georganiseerd door Judovereniging Anton Geesink te Culemborg.

Bij deze toernooien verdien je instappunten. Deze punten worden elk toernooi weer bij elkaar opgeteld en door de Judo Bond Nederland (JBN) bijgehouden. Let wel, deze punten staan los van onze eigen randori-punten. Bij 50, 100, 150, 200 en 250 behaalde punten ontvang je een oorkonde.

Sinds 2018 is de maximale puntengrens 300. Wanneer je de 300 punten hebt behaald, krijg je een trofee en ben je het instaptoernooi ontgroeid, wat betekent dat je hier niet meer aan kan deelnemen.

Deelname

Judoka’s van Judo Vianen worden uitgenodigd om deel te nemen aan het instaptoernooi, zonder uitnodiging kan je niet deelnemen aan dit toernooi.

De judoka moet lid zijn van de Judo Bond Nederland om deel te kunnen nemen aan het instaptoernooi (al onze leden zijn na inschrijving tevens lid van de Judo Bond Nederland).

Daarnaast draagt de judoka niet zijn eigen kleur band tenzij deze wit is. Alleen rode en witte banden worden er op het toernooi gedragen. Judoka’s tot en met oranje band kunnen deelnemen aan het toernooi.

Deelname kan alleen tot en met oranje band, bij het behalen van de groene band kan de judoka niet meer deelnemen. Daarnaast kan een judoka niet meer deelnemen in het jaar waarin hij/zij 12 jaar oud wordt of bij het behalen van 300 punten voordat één van de hiervoor genoemde eisen in werking treedt.

Per deelname ontvangt de judoka een herinneringsvaantje.

Wedstrijdscores

Hier een video met de wedstrijdregels zoals die per oktober 2021 gelden:

Hoe kun je instappunten verdienen?

Deelname aan een Instaptoernooi is al genoeg om 10 punten te verdienen. Daarnaast kun je ook bij elke wedstrijd punten verdienen. Hoeveel punten dat zijn, dat kun je hieronder zien:

Verloren 0 punten
Gelijkspel 1 punt voor beide judoka
Gewonnen met waza-ari 7 punten
Gewonnen met ippon 10 punten

Wil je weten wanneer het volgende instaptoernooi is? Vraag dit aan jouw trainer.

Locatie instapdojo Judo Vianen

Sportcentrum Helsdingen
Westelijke Parallelweg 1  4133 EA Vianen

Informatie op deze pagina kan wijzigen en kan dus niet up to date te zijn.

Over ons

Bij Judo Vianen gaat  het vooral om de sportieve en (sociaal) vormende elementen van judo. Daarnaast is er veel aandacht voor het plezier dat de judoka’s met elkaar kunnen hebben.

Ieder jaar worden er verschillende activiteiten georganiseerd voor onze leden buiten de standaard lessen. Afgelopen jaren hebben we onder andere kerstontbijt, zwemmen, judokamp, sinterklaas toernooi en verschillende andere toernooien georganiseerd.

Lees meer >

JBN-keurmerk- correct (zonder jaartal

Locatie dojo