Kleding

Zodra je de keus hebt gemaakt om te starten met judo of jiujitsu, heb je daarvoor een pak (judogi of jiujitsugi) en accessoires nodig. 

Deze kan je via ons bij Essimo aanschaffen met 20% korting! 

Uiteraard ben je vrij om een pak aan te schaffen waar jij wilt, dat mag ook tweedehands zijn. Zolang het maar een wit pak is. Bij twijfel kan je altijd even contact opnemen met jouw trainer.

Op deze pagina kan je vinden wat je nodig hebt als judoka/jiu-jitsuka en wat onze aanbevelingen zijn voor een pak.

Ga snel naar:

Wat heb je nodig?

Judo

 • Judopak: standaard is de kleur wit. Je kunt ook voor blauw kiezen (hoofdreden van deze kleur zijn nationale en internationale wedstrijden).
  Wij stellen dat je vanaf 12 jaar kunt kiezen voor de kleur blauw.
 • Witte en rode band voor wedstrijddeelname
 • Slippers.

Welk judopak is geschikt?

Welke maat?

De maten van judopakken worden in lichaamslengte aangegeven. Stel jij bent 1,82 meter lang, dan is een pak van 180, 185 of 190 goed voor jou, dat ligt ook aan je lichaamsbouw. Of wanneer jouw kind 1,23 meter is, is een pak van 130 goed (en kunnen ze er ook nog in groeien).

 Altijd handig om ook te kijken of het pak nog gaat krimpen in de was, waardoor een maat groter kopen handig kan zijn.

4-6 jaar:
 • Essimo Kinza – dun pak met witte band
 • Adidas Groeipak – dit dunne pak heeft een afneembare zoom bij de mouwen en broekspijpen, waardoor er 10cm lengte bij komt. Ideaal voor kinderen die nog in de groei zijn en op beginnersniveau judoën. Wordt zonder band geleverd!
7-10 jaar:
 • Essimo Koka – licht stevig pak met witte band
 • Essimo Yuko – stevig pak met witte band, ook geschikt voor recreatieve wedstrijden.
10-14 jaar:
 • Essimo Yuko – stevig pak met witte band voor junioren, ook geschikt voor recreatieve wedstrijden. 
15 jaar en ouder:
 • Essimo Yuko – stevig pak met witte band voor beginnende senioren.
 • Essimo Wazari – stevig pak met witte band voor gevorderde (wedstrijd)judoka
 • Essimo Ippon – zeer stevig pak voor de gevorderde (wedstrijd)judoka
Banden

Jiujitsu

 • Jiujitsu pak: standaard is de kleur wit. Je kunt ook voor blauw of zwart kiezen.
 • Hand- en beenbeschermers (rood of blauw). Doe je aan wedstrijden, dan heb je beide kleuren nodig en tevens een rode en blauwe band.
 • Eventueel gebitsbeschermer (bitje).
 • Slippers.

Welk spullen zijn geschikt?

Welke maat moet het pak zijn?

De maten van jiujitsupakken worden in lichaamslengte of met een code aangegeven. Stel jij bent 1,82 meter lang, dan is een pak van 180, 185 of 190 goed voor jou of een A3, dat ligt ook aan je lichaamsbouw. 

Kijk altijd goed bij het pak welke maat het is en of het pak nog gaat krimpen in de was, waardoor een maat groter kopen handig kan zijn.

Pak

Bescherming

Voor bescherming is het handig om een set aan te schaffen in één kleur. Zeker als je mee wilt doen aan wedstrijden zoals onze clubkampioenschappen.

Handen
Scheen/wreef 
Gebitsbeschermer (optioneel)
Banden

Kortingscode Essimo.nl

Met de kortingscode “Vianen” krijgen leden van Judo Vianen 20% korting bij de aanschaf van judo- & jiu-jitsupakken en accessoires.

Hoe werkt dat?

 1. Ga naar Essimo.nl
 2. Kies het type pak en juiste maat
 3. Om 20% korting te krijgen, vul je de volgende code in: Vianen
 4. Reken eenvoudig af met iDeal
 

Waar jij als klant 20 % korting krijgt, zal Judo Vianen 5 % per aankoop krijgen. De inkomsten daarvan zullen in z’n geheel worden besteed aan activiteiten voor de leden.

De koop is een overeenkomst tussen jou en Essimo waarbij de rol van Judo Vianen slechts het aanbieden van de link en het vermelden van de kortingscode betreft.

Band knopen

Het jasje (kimono) wordt bijeengehouden door een band die de kleur van je graduatie aangeeft. Het is belangrijk dat je zelf leert om je band te kunnen knopen. De trainers kunnen je daar bij helpen. 

Het omdoen van de band doe je zo:

Judoband knopen

 

Over ons

Judo Vianen bestaat als vereniging al meer dan 50 jaar en is een actieve vereniging met vele leden en een gemotiveerd bestuur. Samen met enthousiaste trainers en vrijwilligers streeft het bestuur naar een sportieve en sociale ontwikkeling van de leden en behoud van het verenigingskarakter.

Bij Judo Vianen gaat  het vooral om de sportieve en vormende elementen van judo. Daarnaast is er veel aandacht voor plezier dat de judoka’s met elkaar kunnen hebben.

Lees meer > 

Facebook

Locatie dojo