10 seconden is langer dan je denkt

2015-02-21 (1)

Op woensdag 18 februari hebben de trainers een opfriscursus EHBO gehad. Net als vorig jaar heeft Paul de Langen (Ambulanceverpleegkundige bij de RAVU) de avond gevuld met diverse voorbeelden en het daadwerkelijk toepassen van de theorie.

We hebben nieuwe inzichten gekregen en het advies om te zorgen voor een betere registratie van medische informatie en incidenten.

Praktijkvoorbeelden

We hebben tijdens deze avond besproken wat wij op de mat kunnen tegenkomen. We hebben onder andere geleerd hoe je te werk moet gaan bij iemand die hard met zijn hoofd op de mat is gevallen (hoe controleer je of het wel/geen hersenschudding is), een allergische reactie heeft, een erge bloedneus krijgt en wat we moeten doen bij kneuzingen en breuken.

Naast de theorie hebben we direct in de praktijk geoefend met het aanleggen van een verband en hoe je een reanimatie moet uitvoeren inclusief het gebruik van een AED. De reanimatie konden we oefenen op een pop; Annie.

Dit gaf de nodige grappige momenten, maar laat wel heel duidelijk zien hoe moeilijk en fysiek zwaar reanimeren is. Hier merk je echt hoe lang 10 seconden zijn. Je moet 10 seconden lang kijken, luisteren en voelen of iemand daadwerkelijk ademt. Zo niet, moet je gaan reanimeren.

2015-02-21

Al met al was het een leerzame avond waar we heel veel hebben kunnen vragen en doen. Volgend jaar weer!

2015-02-18 20.46.22