Ben jij een wedstrijdjudo kenner?

judomasterz

“Samen met NOC*NSF en andere sportbonden, presenteert de JBN de judomasterz. Een tool om de spelregelkennis van alle sporters maar ook alle belangstellenden van onze judosport, te vergroten als onderdeel van de missie Samen naar een veiliger sportklimaat.” – Judo Bond Nederland

Alle spelregels op een rij

Op de nieuwe website van de Judobond, JudoMasterz, kun je alle spelregels van het wedstrijdjudo vinden. Alle regels zijn uitgelegd in verschillende spelsituaties, die jij kunt ervaren tijdens een wedstrijd. Daarnaast kan je ook diverse toetsen maken over alle spelregels en kijken hóe goed jij de regels kent.

Je leert aan de hand van verschillende spelsituaties bijvoorbeeld hoe je een goede pakking (kumi-kata) hebt, hoe de scheidsrechter bepaald welke punt er aan een worp wordt toegekend, wat voor straffen er zijn en welke technieken niet toegestaan zijn.

Spelregelbewijs

De uiteindelijke bedoeling van de site is dat je een spelregelbewijs kunt halen. Hét bewijs wat laat zien jij alle wedstrijdregels beheerst. Helaas is het behalen van het bewijs niet mogelijk tot het seizoen 2016-2017, dus daar moeten we nog even op wachten.

Maar tot die tijd kun je alle regels goed leren, zodat niets meer een verassing is tijdens een judowedstrijd.

Spreekbeurt?

Mocht je trouwens een spreekbeurt willen houden over judo, dan hebben wij een spreekbeurttas te leen met allemaal informatie over judo. Én deze nieuwe website van de JBN kan je daar prima bij gebruiken.