Diploma Judoleider voor Coen!

diploma judoleider coen

Coen Versluis is het gehele seizoen op zaterdagochtend bezig geweest om zijn vaardigheden in het lesgeven te verbeteren, tot het niveau dat hij zelfstandig lessen mag geven aan de jeugd als judoleider. Hij werd begeleid door Hans Brander en kon een aantal lessen van Sandra Bax overnemen om ervaring op te doen in het lesgeven.

Hans heeft een document opgesteld waarin voor Coen alle competenties stonden samen met de lessen die Hans zou bijwonen om die competenties te beoordelen. Elke les had z’n eigen thema, van spelvormen gebruiken en verschillende opstellingen gebruiken, tot het aansluiten van oefeningen op elkaar en leerlingen die niet willen luisteren (met opzet šŸ˜‰ ).

diploma judoleider coen 2

Deze opleiding is nieuw bij de JBN en wij kregen net als alle andere aangesloten JBN clubs de mogelijkheid om in de pilot intern mensen tot judoleider op te leiden. Coen had hier wel oren naar, hij wilde graag meer inzicht in het lesgeven en de mogelijkheid hebben om, met meer begrip van lesgeven, lessen te kunnen overnemen als dat nodig zou zijn.

Met deze opleiding mag Coen zelfstandig lessen geven binnen Judo Vianen. Het is een club-geregistreerd diploma, wat betekend dat Coen niet officieel bij een andere club kan lesgeven, tenzij het diploma wordt overgeschreven. Hiermee wil de JBN er voor zorgen dat de clubs in hun eigen regio, op hun eigen wijze, hun eigen doelgroep, zo doeltreffend mogelijk en met hoge kwaliteit kunnen lesgeven. Hiervoor wordt je opgeleid in de veilige omgeving van de eigen club zonder dat je elke week naar een locatie moet rijden om met anderen een opleiding tot leraar te moeten volgen.

Hans is degene geweest die Coen heeft begeleid, Sandra was ondersteunend en hielp Coen met het opstellen van leuke en uitdagende lessen. Rondom deze lessen heeft Coen drie portfolio moeten opstellen, onder andere voor het lesgeven en het assisteren bij kyu-examens (examens t/m bruine band).

Vanuit de JBN was er Ć©Ć©n beoordelaar aangewezen die uiteindelijk de examen-les kwam bijwonen aan het eind van ons traject om te zien of Coen geschikt is om les te mogen geven als judoleider. Op 2 juni heeft Coen die les goed afgerond en mag hij binnen Judo Vianen zelfstandig lessen geven.

Wij feliciteren Coen met het behalen van deze mooie mijlpaal!

diploma judoleider coen 3