Leerplan posters en 25+ cursus bij Jiu-jitsu.

Jiu-jitsu posters

Leerplan posters

Het duurt nog even voordat de examens weer voor de deur staan. Aan het eind van het seizoen staan de trainingen altijd in het teken van de band-examens. In deze lessen kan iedere jiu-jitsuka zelfstandig zich voorbereiden op zijn/haar volgende kyu (kleur band) uiteraard met hulp van de trainer.

Bij het judo werd al gebruik gemaakt van de zogenaamde kyu-kaarten. Nu zijn er ook voor het jiu-jitsu leerplanposters aangeschaft voor elke kleur band waarop te zien is hoe men zich door middel van de zogenaamde “kersenbloesem” kan voorbereiden op het examen.

Verder kan gebruik worden gemaakt van de nieuw aangeschafte techniek posters waarop alle technieken staan vermeld. Judo Vianen heeft de laatste tijd aardig wat geïnvesteerd in nieuwe leermiddelen bij het jiu-jitsu (en ook bij het judo).

Uiteindelijk moet dit bijdragen tot een betere voorbereiding waarbij elke jiu-jitsuka de enorme hoeveelheid technieken optimaal in een realistische en soepele manier kan toepassen.

25 + cursus jiu-jitsu

Vooruitlopend op het nieuwe seizoen kunnen de posters ook worden toegepast op een nog nieuw op te zetten 25+ cursus jiu-jitsu. Deze 10 lessen durende cursus is bedoeld voor alle beginners die eens willen kennismaken met deze all-round vechtsport.

Jiu-jitsu kenmerkt zich door alle voorkomende technieken uit bijvoorbeeld karate, aikido, karate , judo enz. te combineren in één totaal systeem. Jiu-jitsu draagt net zoals de genoemde vechtsporten het budo -karakter in zich, dat wil zeggen de weg naar verbeteren van de eigen persoonlijkheid.

De cursus zal september voorafgaand met diverse aankondigingen van start gaan. Belangstellenden kunnen meer info opvragen bij Hans Brander (hbrander@judovianen.nl)