Sandra behaalt haar Judoleraar A diploma

sandra judoleider

Zondag 5 juni was het dan eindelijk zover; Sandra Bax mocht eindelijk laten zien aan de Judo Bond Nederland hoe goed zij les kan geven! Samen met 12 judoka’s, Hans Brander als (praktijk)begeleider en Coen Versluis als assistent kon om 9:00 de examen les beginnen (lekker vroeg op zondag ochtend.. 😉 ).

Vooraf aan de les heeft de examen commissie een kort interview met Sandra gehouden over onder andere de opgedane kennis van afgelopen jaar. Hierna kon iedereen eindelijk de mat op om aan de les te beginnen.

Na een intensieve en leuke les met nog een spelletje stiertje aan het einde, die de judoka’s dubbel en dwars hadden verdiend, kwam het spannendste gedeelte van de les voor Sandra; nog een korte vragenronde en wachten op de uitslag.

Direct na de les gingen de judoka’s omkleden en werd het voor hun wachten op de uitslag. De belangrijkste vragen gingen over de les, hoe het ging, wat Sandra zelf van de les vond en wat er verbeterd of anders zou kunnen.

Na het interview was het aan de commissie om te bespreken hoe het examen was verlopen, of Sandra aan alle competenties voldeed en natuurlijk of Sandra haar diploma mocht ontvangen. Hiervoor moesten Sandra, Hans en Coen weer buiten de dojo wachten op het verlossende antwoord;

“Gefeliciteerd, je bent geslaagd!”

Sandra is nu officieel jeugd judoleider, omdat zij haar eerste dangraad (eerste zwarte band) bezit. Wanneer zij haar tweede dangraad behaalt is ze automatisch Judoleraar A. Het examen voor de tweede dan staat gepland in december 2018 en is ze druk voor aan het trainen met Coen.