Geslaagd voor TuimeljudoPlus!

Afgelopen zondag, 13 oktober, was er in onze eigen dojo een JBN TuimeljudoPlus cursusdag.

Sandra en Coen hadden op de budodag al een voorproefje gehad op deze cursus en konden deze kans om gecertificeerd TuimeljudoPlus instructeur te worden niet laten schieten.

Sven is dan nog wel in opleiding tot Judoleider, maar ook hij mocht deelnemen aan de cursus. Hij moet alleen eerst slagen voor zijn opleiding voor hij het diploma in ontvangst mag nemen.

Afgelopen zondag waren er in totaal zestien leraren naar Vianen gereisd om deel te nemen aan de cursus welke werd gegeven door Yos Lotens, de ontwikkelaar van TuimeljudoPlus.

Al deze docenten zijn aan het eind van de dag met hun diploma, lesmap en judo-deken naar huis gegaan.

Voor wie is het ontwikkeld?

Het programma is ontwikkeld voor kinderen van 4 t/m 6 jaar. Welke naast het beleven van plezier en het ontwikkelen van motorische- en judo-technische vaardigheden, met name gaan werken aan de sociaal-emotionele ontwikkeling en groeistappen gaan maken naar gewenst sociaal gedrag. Zowel binnen als buiten de dojo.

Het lesplan is ontwikkeld voor 10 lessen, maar Yos kon het niet goed genoeg benadrukken; als docent haal je er uit wat jij in jouw lessen belangrijk vindt. Het kan zomaar 20-30 lessen duren voordat alles een keertje behandeld is (als je dat wilt), zeker als je ook andere oefeningen met de kids wilt ondernemen.

Gaaf! Wanneer beginnen jullie?

Na de herfstvakantie zullen de tuimeljudoka’s langzaamaan bekend gaan raken met de oefeningen uit dit lesplan. Wij hebben heel erg veel zin om met deze oefeningen aan de slag te gaan en te zien wat het voor de kinderen gaat opleveren!

Lees hier het artikel op de website van de JBN.