Sandra heeft haar diploma Dojo Assistent behaald!

Sandra Bax met haar diploma dojo assistent

Het eerste diploma voor Dojo Assistent is binnen!

Sandra Bax heeft de korte opleiding, welke binnen de eigen vereniging plaats vindt, succesvol afgerond. De opleiding tot Dojo Assistent is een goede opstap voor diegene die later verder willen studeren voor Judoleraar A.

Alle (assistent)trainers binnen de vereniging worden verplicht deze korte interne opleiding te volgen. Hiermee willen we een extra stuk kwaliteit meegeven.

Wat houdt de opleiding in?

De opleiding tot Dojo Assistent (leerkracht niveau 1) bestaat uit het invullen van een drietal vragenlijsten, dit zijn samen 2 portfolio’s: ‘Assisteren bij lessen – activiteiten‘ & ‘Zorgen voor Maatregelen‘.

Deze twee vragenlijsten bevatten opdrachten die in de lessen uitgevoerd dienen te worden, waarbij je feedback krijgt van de praktijkbegeleider. Ook het helpen bij een activiteit behoort tot de eisen.

Elke deelnemende judoka heeft een praktijkbegeleider welke minimaal een opleiding tot judoleraar A heeft afgerond. In ons geval is Hans Brander, met judoleraar B, de begeleider.

De eisen om deze opleiding te mogen doen zijn 1. in het bezit zijn van de 1e kyu (bruine band) en 2. minimaal 14 jaar oud te zijn of worden in het lopende kalenderjaar.

Voor meer informatie over de opleidingen bij de JBN, klik hier.