(School)judo is hip!

judo-13_24794Afgelopen donderdag was er een interessant item bij EditieNL over schooljudo. Veel scholen in Nederland doen mee met schooljudo en laten de kinderen zes weken lang de basis van het judo leren.

Dat steeds meer scholen hieraan meedoen is een goed teken, judo is niet voor niets een sport van vallen en opstaan. Kinderen leren, naast het pijnloos vallen en opstaan, ook hoe ze met elkaar om moeten gaan. Diverse levenslessen zijn verpakt in het judo, denk hierbij aan samenwerken, het meekrijgen van structuur en dicipline, elkaar helpen, hygiëne regels na te leven en respect voor elkaar te hebben.

Respect is een belangrijk onderdeel van het judo, je leert o.a. elkaar aan te raken zonder pijn te doen, naar elkaar luisteren, samen te werken en je aan grenzen en regels te houden.

Judo is een fysieke sport en de fysieke beleving is voor veel kinderen de leukste maar ook de makkelijkste manier om de wereld te leren kennen. Ze kunnen hun energie er in kwijt en leren met zichzelf en anderen op een veilige en prettige manier om te gaan.

Het artikel van EditieNL is hier terug te vinden: http://www.rtlnieuws.nl/editienl/geen-schoolzwemmen-maar-schooljudo