Sven geslaagd voor Judoleider

“Anderhalf jaar gelden ben ik begonnen aan de opleiding tot judo jeugdleider, omdat ik niet wilde blijven zitten als dojo assistent. Ik wilde meer zelfstandigheid en mensen leren hoe je moet judoën. Nu na anderhalf jaar heb ik hem eindelijk behaald en ben ik er zeer blij mee.

De opleiding viel opzich wel mee. Je moet les geven waar je normaal alleen dojo assistent was. Je moet 2 portofolio’s maken en die zijn prima te doen. Wat het leukste is van de opleiding: dat je zelf les mag geven en niet meer hoeft te helpen en dus echt het voortouw neemt. In de opleiding leer je een hoop, bijvoorbeeld: hoe je het best met bepaalde situaties om kan gaan en op welke manier je het best les kan geven.” – Sven

Tijdens het Sinterklaas Randori Toernooi werd Sven even in het zonnetje gezet voor het behalen van zijn opleiding. Anderhalf jaar na het begin, nadat door de corona crisis zijn examen twee keer verzet is, kon hij op 19 november eindelijk zijn examen doen.

Sven heeft voor zijn opleiding heel veel uren geholpen met lesgeven, van kleine stukjes tot uiteindelijk hele lessen. Hiervoor hebben we hem uitgedaagd om ook zelf zijn lessen te bedenken én te werken met diverse thema’s als groepsopdrachten, les vormen, thema lessen en nog veel meer.

De opleiding is niet alleen praktijk, er komt ook een stuk theorie bij kijken. Er is een theorieboek wat doorgenomen moet worden, net als een tweetal portfolio die gemaakt moeten worden. Hiervoor moest Sven onder andere assisteren bij examens.

Zijn examen ging soepel, wat er voor zorgde dat Sven meteen geslaagd was en zichzelf nu Judoleider mag noemen.

Gefeliciteerd Sven! Nu op naar je zwarte band!