Uitbreiding zaterdag groepen

uitbreiden zaterdag groepen per aug 2017

Beste ouders en judoka’s,

De zaterdagochtend is een populair moment om te komen judoën, onze groepen zitten sinds het begin van dit seizoen vol. Om de kwaliteit van de lessen hoog te houden én verder te verbeteren hebben we een nieuwe indeling gemaakt voor de zaterdagochtend.

Nogmaals, onderstaande wijziging gaat van start ná de zomervakantie, in september.

Nieuwe indeling (per 2 september 2017)

Groep Tijd
Tuimeljudo    (4-6 jaar) 09.15 – 10.00
Jeugdjudo      (6-8 jaar) 10.00 – 11.00
Jeugdjudo      (8-10 jaar óf gele band) 11.00 – 12.00

Waarom willen we uitbreiden?

  • judoka’s de mogelijkheid geven om tot hun tiende levensjaar op zaterdagochtend te kunnen judoën, waarna ze met 11 naar de tweede groep op donderdag (en bij twee keer trainen ook dinsdagavond) kunnen doorstromen.
  • kwaliteit van de lessen hoog te houden én te verbeteren.
  • groepen kleiner houden, maximaal 14 judoka’s per groep, excl. 2 plekken voor doorstromers.
  • voor elk niveau passende lessen te bieden, daarom kunnen judoka die jonger dan 8 zijn, maar al wel gele band hebben, in de laatste groep judoën.

Wat verandert er in de les?

Tuimeljudo (zaterdag 1) > blijft zoals het is, gebaseerd op het leren bewegen, leren vallen en uitdaging in de vorm van stoeien. Elke les eenzelfde patroon met verschillende oefeningen.

Jeugdjudo (zaterdag 2) > judoka’s hier gaan trainen voor hun gele band, dat betekent veel basisbewegingen, aanleren nieuwe technieken en herhaling van (bekende) technieken.

Jeugdjudo (zaterdag 3) > judoka’s in deze groep hebben een hoger niveau dan de groep ervoor, deze judoka’s gaan trainen voor de oranje band en later de eerste stap naar de groene band. Hier gaan we verdiepen op de technieken die ze al kennen én nieuwe (complexere) technieken aanleren.

De groepsindeling

De groepsindeling is via de mail bekend gemaakt aan alle ouders en leden.

De tuimelgroep heeft de meeste ruimte en de groep 6 tot 8 jaar heeft enkele plekken beschikbaar. We laten op dit moment geen judoka’s instromen in de laatste groep. 

Judoka in de laatste groep zullen zodra ze 11 worden doorstromen naar de tweede groep op donderdagavond en/of dinsdagavond.

Proefles!

Heb je een broertje, zusje, neefje, nichtje, vriendje of vriendinnetje die 4, 5 of 6 jaar oud is en graag wil judoën? Vul dan zo snel mogelijk het proefles formulier in. Hoe eerder je bent, hoe meer kans er is dat er nog plek is. Proeflessen zijn te volgen voor kinderen vanaf 4 jaar.

Vragen?

Ga langs bij je trainer of vul het contactformulier in.