Thema lessen

Vriendjeslessen

Leerlingen nemen een leeftijdsgenoot mee naar deze lessen. Deze is hun trainingsmaatje en zij zullen hem/haar op weg moeten helpen tijdens de les.

Weerbaarheidslessen

Tijdens de lessen worden kinderen, maar ook volwassenen stap voor stap op weg geholpen naar algemene weerbaarheid door ontwijken, blokkeren en overnemen op een aanval.
Naast het fysieke gedeelte speelt ook het mentale deel een belangrijke rol.

Ouder&kind-lessen

Kinderen nemen een (ouder) persoon (ouders of andere familieleden, maar minimaal 18 jaar) als maatje mee naar de judoles. Tijdens de les worden er o.a. diverse stoeivormen behandeld, waarbij het kind de ouder op sleeptouw neemt.

Zwijglessen

Tijdens de les mogen zowel de trainer, als de leerlingen niet praten. Het is niet alleen voor de judoka, maar ook voor de trainer een hele uitdaging. Als beloning ontvangen de kinderen een oorkonde.

Looptrainingen

In de maand juni gaan we (bij goed weer) met elkaar naar buiten en lopen we hard rondom bijvoorbeeld de Middelwaardse plas. Eenieder wordt ingedeeld op zijn/haar eigen niveau, zodat iedereen lekker kan trainen.

Blinddoeklessen

Judo en jiu-jitsu doe je grotendeels op gevoel en dat blijkt wel wanneer je een blinddoek om krijgt. Spannend, maar uiteindelijk zul je merken dat het eigenlijk niet uitmaakt dat je niets kunt zien.

Gezamenlijke spelletjes

Aan het einde van het judoseizoen is iedereen al bezig met de komende zomervakantie. Tijdens de laatste twee lesdagen van het seizoen voegen we de groepen (groot en klein) samen voor een leuke les met diverse spelvormen.

 Toe aan vakantie

Over ons

Bij Judo Vianen gaat  het vooral om de sportieve en (sociaal) vormende elementen van judo. Daarnaast is er veel aandacht voor het plezier dat de judoka’s met elkaar kunnen hebben.

Ieder jaar worden er verschillende activiteiten georganiseerd voor onze leden buiten de standaard lessen. Afgelopen jaren hebben we onder andere kerstontbijt, zwemmen, judokamp, sinterklaas toernooi en verschillende andere toernooien georganiseerd.

Lees meer >

JBN-keurmerk- correct (zonder jaartal

Locatie dojo