Herfsttoernooi 2021

Zaterdag 20 November was het dan zo ver, het eerste interne judo toernooi sinds vorig jaar december. Door alles rond corona was het eindelijk weer mogelijk om een toernooi te organiseren. Ondanks de maatregelen kon het gelukkig doorgaan, echter wel zonder ouders wat voor sommige judoka’s best even spannend was. Voor de organisatie en waarnemers was het even inkomen sinds ruim een jaar geen toernooi maar wat was het super om weer te organiseren. De energie straalde van de judoka’s af…super!

Randori toernooi

Dit type toernooi is er om elke judoka al ervaring op te laten doen met wedstrijden in een georganiseerde omgeving, maar zonder prestatiedruk en zonder verloren tijd wanneer ze een ippon tegen krijgen en eigenlijk de wedstrijd zouden moeten stoppen. Het voelt als een partijtje judo in de eigen les, maar dan wat officiëler. Een mooie opstap naar onze eigen grotere toernooien, om daarna zonder problemen door te stromen naar het instaptoernooi.

Het toernooi gaat volgens de regels van het randori principe, geen scheidsrechters maar waarnemers en de judoka’s bepalen grotendeels zelf wie de partij heeft gewonnen. De judoka’s gaan twee minuten doorlopende tijd de strijd met elkaar aan op de mat. Dit gebeurt vanaf de staande positie, behalve voor de allerjongsten, zij judoën enkel vanaf de knieën.

De wedstrijden

De judoka’s werden verdeeld over 7 poultjes welke weer verdeeld werden over twee matten. Op deze manier konden we twee wedstrijden te gelijk doen. De sfeer zat er goed in en er werd goed gestreden en geprobeerd tijdens de partijen. De aller jongsten deden een ‘tenen’- randori wat ze gewend zijn uit de les. De wat oudere judoka’s konden goed hun worpen en klemmen uit proberen. 

Het zelf bepalen wie er had gewonnen was soms een uitdaging voor de judoka’s, maar veelal hadden ze het bij het goede eind. Aan het eind van de ochtend werden de oorkondes uitgereikt aan de judoka’s die genoeg punten hadden verzameld. 

Oorkondes

De volgende judoka’s hebben een oorkonde verdiend.

  • Daan 50 punten
  • Stijn 100 punten
  • Bas 100 punten
  • Lucas 100 punten