De Sint bij het Sinterklaas Randori Toernooi

Eindelijk kunnen we weer groots uitpakken met meer dan 50 judoka, nog meer toeschouwers en hoog bezoek! Om 8 uur in de ochtend kwamen de eerste vrijwilligers binnen om alles op te bouwen zodat alle judoka’s om 9 uur aan het Sinterklaas toernooi kunnen beginnen. 

Het Randori Toernooi

Het Sinterklaas Toernooi is een zogenaamd Randori Toernooi, dit houdt in dat elke wedstrijd altijd 2 minuten doorlopende speeltijd heeft en de judoka zelf onderling de winnaar bepalen als de tijd voorbij is.  Er staan ook geen scheidsrechters op de mat maar begeleiders (onze trainers) die zorgen dat de wedstrijden vriendelijk en voorzichtig verlopen, maar zij houden geen score bij dat moeten de judoka zelf doen. Deze bijzondere wedstrijden zorgen er voor dat iedereen langer kan judoën en zo veel plezier kan hebben.

Voor de tuimel judoka wordt er een aangepaste wedstrijd gedaan, Het Grote Tenen Randori. Deze wedstrijden hebben als doel bij de ander de grote teen aan te tikken, dit is bij judoka tot 6 jaar een leuke en speelse manier om kennis te maken met wedstrijden (en natuurlijk al het publiek).

Er waren heel veel mooie partijen om te zien met mooie worpen, overnames en houdgrepen. Doordat de wedstrijd niet stopt na 1 ippon, waren er ook mooie acties te zien van beide judokas in 1 wedstrijd! Toen alle wedstrijden waren afgelopen werd er nog een aantal spellen gedaan totdat er ineens bezoek kwam! De Sint!

De Sint weer terug van weggeweest!

Sinterklaas was na lange tijd (2 jaar!) weer bij Judo Vianen op bezoek en liet direct blijken hoe erg hij ons gemist heeft! De Sint was helaas na zijn lange afwezigheid weer zijn staf kwijt (wat is dat toch bij Judo Vianen?!) en de pieten wisten ook al niet waar deze was. Na hulp met zoeken door iedereen bleek deze na al die tijd nog in de hoek boven op de tribunes te staan, gelukkig maar dat niemand die had meegenomen!

Om de meegebrachte cadeaus uit te delen vroeg de Sint aan veel judoka’s om te laten zien wat judo nou precies is, hoe wedstrijden gaan en hoe dat judorollen nou werkt, met hulp van Sven, eh “meneer Sven”. Verder deelde de Sint de punten-oorkondes uit die deze dag behaald zijn door de wedstrijden.

De Sint benoemde Hans (meneer Brandhout) nog extra, omdat hij al zo lang bij de vereniging zit, en heeft hij Sandra en Coen gefeliciteerd met hun verloving van dit jaar.

Na deze drukke ochtend zat het er alweer op, en ging de Sint met zijn pieten weer op naar de volgende afspraken. Op naar volgend jaar, tot dan!