NK Judo – Vrijwilligers en toeschouwer

Door: Tako Grijpma

Tijdens het weekend van 22 en 23 Oktober werd in Almere het NK judo voor volwassen gehouden. Vanuit de JBN was er een oproep gedaan voor jeugd judoka’s om zich aan te melden als vrijwilliger. Super leuk en vanuit Judo Vianen hadden in no time Ruben, Sarah en Lynn zich opgegeven. Eenmaal akkoord vanuit de JBN moest er nog even vervoer geregeld worden waarna Ruben even zijn vader aankeek (had ie een keuze??).

Op zondag 23 oktober was het zo ver en om 7:45 uur werd er verzameld bij Helsdingen vanwaar we met z’n allen naar Sportcentrum Almere reden voor het NK. Eenmaal daar konden Ruben, Lynn en Sarah zich melden, kregen ze mooie shirts van het NK om aan te doen met bijbehorende passen zodat ze achter de schermen kon rondlopen. Voor mijzelf was tijd om een kop koffie te scoren en op de tribune plaats te nemen om naar de wedstrijden te kijken.

Ruben: “Ik vond het NK heel leuk met Lynn en Sarah, was heel bijzonder om het mee te maken!”

De kinderen waren in goede handen en werden goed begeleid. Alles wat top geregeld door de JBN, er was drinken en snacks om tussendoor te eten en ook voor de lunch was gezorgd. Niets kwam te kort voor onze jeugd judoka’s.

Lynn: “leuke ervaring en zeker een aanrader”

Als vrijwilliger moesten Ruben, Lynn en Sarah met de wedstrijd judoka’s meelopen naar de mat. Hierbij droegen ze een box waarin de spullen van de judoka zaten en werden bewaard tijdens de wedstrijd. Tijdens de wedstrijd zaten ze heel dicht bij de mat en konden ze alles goed zien. 

Vooraf dat de wedstrijden begonnen was er nog tijd voor een fotomoment op het podium

In de ochtend waren de voorrondes en in de middag was het tijd voor het finale blok waarin de nummers 1, 2 en 3 werden bepaald. Voor Lynn en Sarah was er nog een mooie rol om te assisteren bij het uitreiken van de medailles. 

En voor mij als toeschouwer? Het was erg leuk om onze judoka’s als vrijwilliger zo actief bezig te zien en hoewel ik geen enkele wedstrijd judoka kende was genieten van de vele wedstrijden die er waren. Een lange dag maar zeker de moeite waard en misschien volgend jaar weer!