Ouder-kind les 10-04

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAfgelopen donderdag was de dojo overvol, het was weer ouder-kind les! Zeker de eerste groep van 18.30 tot 19.30 was erg groot! We hadden 22 kids en 17 ouders in de zaal! Bijna iedereen had een vader/moeder/broer/neef o.i.d. meegenomen.

Het tweede uur van 19.30 tot 20.30 was een stukje kleiner, hier had iedereen een ouder/opa/buurman meegenomen om mee te judoën. Zestien in totaal.

En wat zijn de ouders fanatiek! Tijdens de verschillende spellen als ‘schapen scheren’, ’tikkertje op de grond’, ‘het grote tenen randori’, ‘chinese muur’ en ‘boeven vangen’ deden de ouders heel goed hun best. Soms werd het beloond met winst en soms met verlies, want onderschat de kinderen niet als het komt op behendigheid en slim nadenken!

Daarnaast hebben de ouders ook nog leren judoën, want daar kwamen ze uiteraard voor. Rollen, werpen, kantelen en een houdgreep kwamen aan bod. Bij sommige ouders kon je duidelijk zien dat het niet de eerste keer was dat ze mee deden.

IMG_2123-001

Dat bleek ook in het tweede uur, toen we zagen dat er drie vaders bleven voor hun tweede (oudere) kind! Je kunt je vast voorstellen dat het flink vermoeiend moet zijn geweest.

Zien we jullie de volgende keer weer?

Hieronder het foto album van deze geslaagde lessen. Of klik hier om het album in Google+ te bekijken.

[shashin type=”album” id=”10″ size=”large” crop=”y” columns=”max” caption=”y” order=”date” reverse=”y” position=”center”]