Ouders volop aan de bak in de ouder-kindles

nieuwsimg_224_2Als onderdeel van het jaarlijkse lesprogramma worden er een aantal maal per jaar verschillende themalessen gegeven die aansluiten op de beleidsvisie van Judo Vianen waarin vorming door training een belangrijk onderdeel vormt.

Afgelopen donderdag werd er een themales georganiseerd dat deze keer in het teken stond van de relatie tussen ouder en kind. Kinderen kregen de opdracht om een ouder als judomaatje mee te nemen naar de les.

De ouder mocht één van de ouders zijn maar ook een oom, tante, opa of oma als deze maar 18 jaar of ouder was. Het merendeel van de kinderen had z’n moeder of vader meegenomen naar de les.

Tijdens de les werd begonnen met enige sleep, trek en duwoefeningen gevolgd door enig valbreek werk.Hoewel het voor sommige ouders wat onwennig was werden ze goed op weg geholpen door hun kind.

Daarna kwam het echte werk en werd geleerd hoe de ander op de rug te draaien door middel van een kanteltechniek en in de houdgreep te nemen. Uiteraard werd ook geleerd hoe uit een houdgreep te ontsnappen. Na één en ander flink ingeslepen te heb door een wedstrijdspel konden ouder en kind het geleerde in de praktijk brengen tijdens een randori (oefen gevecht).

Dat was toch voor enkele ouders flink zweten geblazen. In de oudere groep werd naast de randori op de grond ook een randori staande gehouden. De les werd afgesloten met een spel. Er werden vele foto’s gemaakt en uiteraard een groepsfoto die de deelnemers kunnen bekijken en downloaden op de site bij foto’s.

nieuwsimg_224_1