Regiotraining van start

Na enig overleg tussen Sport en Bewegen en Judo Vianen is er samen met de
judoverenigingen uit Culemborg en IJsselstein afgelopen vrijdag gestart met een judo regiotraining. Er is afgesproken dat de regiotraining als doel heeft het wedstrijdtalent van een viertal verenigingen/sportscholen meer mogelijkheden te geven om zich te kunnen ontwikkelen.

De regiotrainingen worden eens per maand gehouden telkens op bij een andere club. Dit keer was het de beurt aan judovereniging Anton Geesink in Culemborg om de wedstrijdtraining in Culemborg te organiseren. Meer dan 40 judoka’s in de leeftijd van 7 tot en met ongeveer 16 jaar betraden de mat .

De training bestond uit een deel conditietraining en techniek training. Het grootste gedeelte bestond uit randories. Randories zijn judo oefengevechten. Juist de randories zijn het voornaamste onderdeel in de regiotraining. Immers judoka’s trainen in de club vaak met elkaar en kennen zo langzamerhand elkaars strategie en technieken. Sport en Bewegen werken nauw samen met Judo Vianen om het judo in Vianen alle kans te geven zich optimaal te kunnen ontwikkelen.

In de eerstvolgende training is de beurt aan Judo Vianen die in de dependance Zijderveld op 2 november de regiotraining verzorgd. In december is het dan de beurt aan Sport en Bewegen.