19e IJsselsteins judotoernooi

Afgelopen zondag 3 november was het 19e IJsselsteinse Judotoernooi, hoe kan het ook anders, in IJsselstein. Ruim 400 judoka’s deden hieraan mee. Vanuit onze vereniging deden Stan en Ruben mee.

Het niveau bij dit toernooi in IJsselstein ligt een stuk hoger dan bij de eerdere instap toernooien, iets wat goed te zien was bij de wedstrijden.

Stan mocht als eerste in zijn poultje aan de slag. Doordat Stan en Ruben niet gelijk zijn qua gewicht zaten ze ook niet bij elkaar in de poule. Stan moest duidelijk even wennen de eerste partij, met 15 seconden was het over en lag Stan op zijn rug. Oef…inderdaad, het niveau is hoger. Stan herpakte zich goed en won de tweede partij. Zijn laatste wedstrijd gaf hij goed partij maar op het einde moest hij toch de winst over laten aan de tegenstander. Al met al zeker een mooi ervaring voor Stan.

Hierna was het de beurt voor Ruben zijn poule. Ook hij moest duidelijk de eerste partij even wennen. Net als stan lag Ruben met 15 sec op zijn rug. Een mooi aanval werd overgenomen door zijn tegenstander. De tweede partij ging beter echter de houdgreep waarin Ruben kwam was te stevig om eruit te komen. Het niveau is een stukje hoger, duidelijk te merken. Ruben herpakte zich goed na deze twee verlies partijen. De derde partij ging super. De techniek die ze dinsdag ervoor in de les geleerd hadden kon direct worden toegepast. Tegenstander met Ippon op de rug en winst voor Ruben. De vierde partij ging ook goed, via een waza-ari sleepte Ruben deze partij ook binnen. Mooie ervaring voor Ruben.

Het was een mooi toernooi met een geweldige sfeer. Het was even wennen qua niveau voor Stan en Ruben maar ze hebben het super gedaan. Weer een mooie ervaring erbij en een goede training voor het Sint Randori toernooi over een paar weken!