3e Brander Ne-Waza Toernooi

Zaterdag 7 april was het jaarlijkse Brander Ne-Waza toernooi. Dit toernooi speelt zich voor het grootste deel af op de grond (in ne-waza), eenmaal op de grond na een worp of iets dergelijks, dan blijf je op de grond verder judoën. Je moet twee ippon scoren om te winnen, of de ander laten afkloppen d.m.v. een verwurging. Na elke ippon starten de judoka in ‘voordeelpositie’, degene die gescoord heeft mag op de knieën en de ander in bok-positie. Vanaf hier gaat de partij dan verder. Bij maté zonder score gaan de judoka tegenover elkaar op de knieën verder.

Daarnaast heeft dit toernooi aangepaste regels binnen de wedstrijden: De judoka’s mogen bijvoorbeeld wél de benen aanraken en daarmee werpen én verwurgingen zijn toegestaan vanaf 8 jaar. Verwurgingen, of omstrengelingen, zijn echter alleen toegestaan als beide judoka hier voor de wedstrijd toestemming voor geven.

Er werd wederom hard gestreden voor punten waarmee ze oorkondes kunnen verdienen. Deze punten tellen we na elk intern toernooi bij elkaar op en per 50 punten verdient de judoka een oorkonde. Dit jaar is er een impressie video geschoten door Sandra, welke onder aan de blog te bekijken is.