Actie en plezier bij Oranje randoritoernooi

Afgelopen zaterdag werd bij Judo Vianen alweer voor de tweede keer dit seizoen het randoritoernooi in het nieuwe sportcentrum Helsdingen georganiseerd. Naast de belangstelling van ouders in de dojo werden de wedstrijden ook via de ruiten door voorbijgangers buiten de dojo volop bekeken. Gezien de periode van het jaar en ons mooie nieuwe logo, heeft dit toernooi de themanaam ‘Oranje-toernooi’ meegekregen. De randoritoernooien worden speciaal voor de startende judoka gehouden om kennis te maken met het judo als wedstrijdsport.

Hans opende het toernooi en kondigde onder andere aan dat Judo Vianen binnenkort een keurmerk van de Judo Bond Nederland zal aanvragen. De kinderen tot de leeftijd van 15 jaar streden op een tweetal matten om zoveel mogelijk punten te verzamelen. Aan het eind van het toernooi werd elk 50-tal punten beloond met een oorkonde. Niet alleen staand, maar vooral op de grond probeerden de judoka’s toe te passen wat ze tijdens de wekelijkse lessen hebben geleerd; de één met meer succes dan de ander. Het toernooi werd op verzoek van de judoka’s afgesloten met een spel.

De oorkondes werden aan deze judoka’s uitgedeeld:

50 punten: Roos Spitse, Rebecca Visser, Bart Klomp

100 punten: Ingjeborg Neele

150 punten: Tim van ’t Slot, Wesley Brouwer

200 punten: Sven Neele

DSC09098

De ’topverzamelaar’ is momenteel Ton van Hunnik die tot nu toe 530 punten heeft behaald. Zijn broertje Jeroen kwam helaas 1 puntje te kort voor een oorkonde van 300 punten en hij probeerde de organisatie nog met een lach om te praten. Tijdens het volgende randoritoernooi, dat wordt gecombineerd met de clubkampioenschappen eind juni, is dat ene puntje natuurlijk zo in de wacht gesleept.