Bas Valentin 3e op NK jiu-jitsu fighting

nieuwsimg_218_1Op zaterdag 4 februari 2012 werd in Hilversum het Nederlands Kampioenschap Jiu Jitsu gehouden.

Bij de deelnemers was Bas Valentin uit Vianen. Bas nam deel namens Budo Sport Promotie uit Nieuwegein. Hij deed mee in de gewichtsklasse -73 kg. en behaalde daar de derde plaats.

Judo traint hij sinds zijn 4e jaar bij Judo Vianen waar hij ongeveer 3 jaar geleden aanschoof bij de Jiu Jitsu afdeling van zijn club en waar hij les kreeg van Hans Brander die hem voor het Jiu Jitsu verder enthousiasmeerde.

Een jaar geleden ging Bas extra trainen bij Budo Sport Promotie om te kunnen trainen met ervaren wedstrijdvechters wat resulteerde in een bronzen plak op het afgelopen NK. De trainingen door oud-wereldkampioen Barry van Bommel wierpen de vruchten af wat uitliep op deelname aan dit NK. In een poule met 8 deelnemers zou het afvalsysteem bepalen wie op het podium zou eindigen.

De 1e partij werd door Bas gewonnen door onder andere een mooi geplaatste trap op het hoofd van de tegenstander.

De 2e partij was tegen Rico Struijs die de partij duidelijk op punten besliste en die dag het goud in zijn poule zou winnen.

De 3e wedstrijd was voor het brons en de benodigde punten werden door Bas met een combinatie van trappen en stoten en grondgevechten binnengehaald.