Brons voor Sam Pijper en Yinthe Plum op Utrechts judotoernooi

 Op zondag 6 maart mochten Yinthe Plum en Sam Pijper van Judo Vianen beginnen aan het Utrechts judotoernooi. Yinthe was gespannen maar begon de eerste wedstrijd toch met goede moed. Ze hield de wedstrijd, net als de daaropvolgende, lang vol maar moest het uiteindelijk afleggen tegen de tegenstander. Na deze wedstrijd realiseerde ze zich dat ze meer lef zal moeten tonen om een podiumplaats te behalen. Nu kreeg ze de smaak pas echt te pakken en wist ze 2 wedstrijden te winnen met een wazari en een ippon. Ze kon met een trots gevoel terugkijken op een derde plek.
Sam was vanaf het begin af aan vast beraden om te winnen en wist gelijk bij de eerste wedstrijd de overhand te nemen. Hieruit blijkt dat Sam inmiddels een zeer ervaren wedstrijdjudoka is. De eerste en de derde wedstrijd waren pittig en won hij op beslissing. Bij de tweede wedstrijd haalde hij binnen korte tijd een ippon binnen maar bij de vierde wedstrijd was de kon hij de tegenstander helaas niet op de rug krijgen en verloor hij op beslissing. Doordat twee anderen in zijn poule meer punten hebben behaald is Sam op de derde plaats geïndigd.
Lars had zin in zijn wedstrijden en dat was te zien in zijn in zijn judostijl. Hij was zowaal staand als op de grond actief bezig maar wist drie wedstrijden helaas niet te winnen. De derde wedstrijd won hij wel door een prachtige overname te maken die direct een ippon opleverde.
Wat opviel aan de judoka’s was dat ze vanaf het begin af aan zeer actief waren. Hier focussen we als trainers constant op en het is leuk om te zien dat dit tot uiting komt. In het grondgevecht zit nog verbetering. Je ziet tegenstanders vaak heel defensief op hun buik liggen en de judoka’s lukten het niet om hier hun voordeel uit te halen. De techniek om de tegenstander succesvol op hun rug te kantelen ontbrak vaak. Helaas wisten de broers Jeroen en Ton van Hunnik niet door te dringen tot op een podiumplek ondanks hun goede inspanningen.

Wat opviel aan de scheidsrechters was dat ze de judoka’s te weinig tijd gaven op de grond. Zodra een judoka op de grond komt moet hij of zij explosief in de aanval gaan om door te mogen gaan met het grondgevecht.

.IMG-20160306-WA0001IMG-20160306-WA0000