Clubkampioenen en stijlprijs voor Elias Bor!

Zaterdag 1 juli, de eerste dag van de maand en de laatste dag van dit judo seizoen. Tijd voor de clubkampioenschappen.

Om 8 uur verzamelden de vrijwilligers zich in Helsdingen, klaar om op te gaan bouwen. Binnen een half uur was de hele zaal ready to go en druppelden langzaam alle judoka binnen.

Geslaagd!

Iets na negen uur was de kick-off, meteen met de bekendmaking dat we drie nieuwe dojo-assistenten in ons midden hebben! Ruben, Sarah en Lynn zijn geslaagd voor deze interne opleiding.

Daarna werd ook Jeroen Martens nogmaals in het zonnetje gezet voor het behalen van zijn zwarte band. Direct daaropvolgend gaf Jeroen, samen met Hans, een korte demonstratie van het Katame-no-kata. Een kata wat zich volledig op de grond afspeelt.

Een kata is een vooraf vastgestelde set aan technieken, die je op een voorgeschreven wijze moet uitvoeren.

Na deze opening herhaalden we kort de regels en gingen de judoka warm worden onder leiding van Coen.

Knallen!

Tijd voor wedstrijden! Negen poules, verdeeld over 2 matten gingen onderling de strijd met elkaar aan. Hans, Sandra en Koen waren onze scheidsrechters en hielden scherp zicht op de partijen die werden gespeeld.

We zagen duidelijk terug wat er geoefend was het afgelopen jaar, overnames, combinaties maar ook diverse kanteltechnieken en zelfs offerworpen.

Even pauze

Mét demonstratie. Na de poule wedstrijden, waarbij de judoka bepaalden wie de beste twee uit de poule werden was het tijd voor pauze. Na deze pauze moesten de judoka de finales gaan spelen. Wie van die beste twee, werd de clubkampioen?

Demonstratie

Maar voor we weten wie er kampioenen worden, eerst de demonstratie van de seniorengroep.

Hier gingen blauwe, bruine en zwarte banden de mat op om een aangepaste versie van het nage-no-kata te demonstreren. In kanon doorliepen ze de eerste drie series van dit kata, maar in plaats van één werper, wierpen beide judoka nu om de beurt één techniek.

Bekijk de hele video op Facebook: https://fb.watch/lyxi3yBCzr/

Na dit momentje van rust was het zo ver, de zenuwen kwamen weer naar boven, want de finales stonden op het punt te gaan beginnen.

Finales!

Tijdens de finales werkten we met hoekscheidsrechters naast de scheidsrechter op de mat. Zo waren we er zeker van dat er geen punt gemist wordt en zorgen we dat de finales zo eerlijk mogelijk verlopen.

Negen finales, slechts een enkele met verlenging en maar één bepaald op scheidsrechter beslissing.

Hieronder de uitslag:

Plaats /
Poule
12345
ATwan R.Dante V.Sebas T.
BXander B.Uma A.Fabio V.Darin H.
CLucas N.Thijs v.L.Alice W.Mason K.Jari O.
DDaan v.H.Lars H.Jort F.Chiara P.Bruce K.
EEloise v.d.B.Aiden Z.Tommy H.Vigo H.Lucas B.
FElias B.Benjamin R.Thomas O.Mia W.
GDani P.Stan v.d.R.Sarah P.
HEzra L.Bas W.Luuk v.H.
IRuben G.Jeroen v.H.Lynn L.

Stijlprijs

Niet te vergeten, de mooiste prijs van het seizoen! De stijlprijs, een traditie sinds de jaren 90.

Vroeger ging de stijlprijs naar diegene die het mooiste en sportiefste judo liet zien op de clubkampioenschappen, tegenwoordig kijken we naar het totaalplaatje. Ben jij een voorbeeld voor de andere leden en ben jij dus een echte judoka.

Vorig jaar was deze prijs gewonnen door Stan van der Rijst, hij ontving dit jaar de beker die hij mag houden. De wisselbeker moest hij uitreiken aan de nieuwe winnaar.

De stijlprijswinnaar van 2023 is: Elias Bor!

Elias is een hele fijne judoka om in de groep te hebben, hij is er altijd en meldt af als hij niet kan, is ontzettend behulpzaam en verwelkomt elke nieuwe judoka in de groep alsof het de normaalste zaak van de wereld is (niet iedereen doet dat zomaar even). Niet alleen sociaal doet Elias het goed, hij kan ook goed uitleggen en heeft flink wat geduld. Daarnaast is hij altijd in voor een geintje en barst van de energie.

Hij was zelf, volgens ons, een beetje overvallen met de prijs, maar wij vinden het dubbel en dwars verdiend. Gefeliciteerd!