Clubkampioenen en stijlprijs voor Vigo

Zaterdag 6 juli, bij veel van onze vrijwilligers ging de wekker extra vroeg vandaag, het was namelijk tijd voor onze jaarlijkse clubkampioenschappen!

Om 8 uur verzamelden alle vrijwilligers zich in de kantine om vervolgens de zaal op te bouwen. Coen en Sandra hadden de mattenkar van de JBN opgehaald om zo een extra speelveld neer te kunnen leggen. Zo hadden we drie matten om wedstrijden op te spelen. En dat was maar goed ook šŸ˜‰

Nadat iedereen was binnengedruppeld en het publiek er klaar voor zat konden we beginnen. Eerst een demo wedstrijd om de regels mee uit te leggen (handig voor publiek en judoka die nog niet veel ervaring hebben) en daarna een warming-up. Zodra iedereen warm was werden de judoka verdeeld over de drie matten.

Eerst het poule systeem

Nu barstte de strijd los! Op elke mat gingen de judoka strijden om die felbegeerde eerste plaats. Eerst in het poulesysteem knokken om te zien wie de beste twee zijn. Dit zijn de twee judoka met de meeste punten. Deze twee judoka moeten in het finaleblok nogmaals tegen elkaar strijden om te bepalen wie de kampioen wordt.

Met de vier scheidsrechters, Hans, Sandra, Koen en Sven, liepen de wedstrijden gesmeerd. Elke mat was continue bezig, het publiek kwam soms ogen te kort.

Demo

Voordat de finales plaatsvinden krijgen de aanwezigen een demo van onze senioren te zien. Helaas was Ruben geblesseerd geraakt tijdens de wedstrijden (beterschap!) waardoor de demo geĆÆmproviseerd moest worden.

Er werden diverse attributen uit de kasten getrokken en een aantal judoka mochten demonstreren hoe ver en hoe hoog ze konden judorollen. Sommigen hebben ter plekke hun grenzen verlegd, heel tof om te zien! Zowel Stan als Hans konden over een heel groot blok rollen en kregen luid applaus van het publiek!

De Finales en kampioenen

Nu was het tijd voor de finales, te beginnen met de jongste judoka van 6-7 jaar oud tot aan de senioren. Met Ć©Ć©n hoofdscheidsrechter en twee hoekscheidsrechters konden de partijen om de beurt starten.

Met veel spanning werd er gekeken hoe er gestreden werd, winnen met worpen en winnen met houdgrepen, we zagen het allemaal voorbij komen.

De clubkampioenen van dit jaar zijn:

  1. Chadash D.
  2. Twan R.
  3. Alice W.
  4. Lars H.
  5. Thijs van L.
  6. Tommy H.
  7. Elias B.
  8. Stan van der R.
  9. Sandra B.
  10. Dimitri V.

Stijlprijs voor Vigo Hofkamp!

Ieder jaar reiken we de stijlprijs uit, deze gaat naar de judoka die wij als voorbeeld zien voor de rest. Een judoka die aan de voorwaarden voldoet om een echte judoka te zijn. We kijken bijvoorbeeld naar inzet, discipline, doorzettingsvermogen en hulpvaardigheid.

Dit jaar hebben we gekozen voor een judoka die het woord doorzettingsvermogen een nieuwe betekenis heeft gegeven. Een judoka die we gigantische sprongen hebben zien maken in zijn ontwikkeling en onverstoorbaar door kan gaan, die zich niet laat tegenhouden en er altijd vol voor gaat. Iemand met een goede dosis bescheidenheid: Vigo Hofkamp.

De winnaar van vorig jaar, Elias, mocht na het ontvangen van zijn bewaarbeker de wisselbeker overhandigen aan de nieuwe winnaar. Aan Vigo zijn gezicht te zien had hij het niet verwacht, maar was hij wel apetrots (en dat mag hij zeker zijn!).

Foto’s

Het album volgt later deze week.