Clubkampioenschappen 2017, mooie afsluiter van het seizoen

clubkampioenschappen-2017

Op zaterdag 1 juli waren de jaarlijkse clubkampioenschappen, doordat de leverancier de judo matten heeft opgehaald om te repareren konden dit jaar de senioren helaas niet mee doen. Dat mocht de pret echter niet drukken, alle andere judoka’s gingen er met volle kracht tegenaan! Over 3 matten verspreid was hebben we heel mooi en sportief judo gezien en konden wij als trainers eens toekijken hoe het geleerde uit de lessen in het echt word toegepast door de judoka’s.

Nadat alle poule wedstrijden waren gespeeld heeft Hans een korte demo laten zien met de jeugd judoka’s, ze lieten zien hoe goed je leert vallen met judo, ze lieten zien dat je over een gym-kast heen kan springen met een judorol! Daarna liet Hans nog een demo technieken en snelheid zien samen met Martijn Mannaerts, judo in slow-motion en op 200% snelheid!


Na deze demonstratie moesten alle hoogst geplaatste judoka’s van de poules strijden om de nummer 1 en 2 podiumplekken. Hier hebben we nog een paar mooie technieken gezien!

Bij de clubkampioenschappen horen natuurlijk ook prijzen, nadat alle finales waren gespeeld werden deze uitgereikt samen met de behaalde punten-oorkondes.

Zoals altijd hoor als aller laatste nog de stijlprijs uitgereikt te worden. Dit wordt gedaan door de winnaar van vorig jaar Yinthe. Het uitreiken van de stijlprijs werd nog even spannend toen de winnaar als naar huis leek te zijn. Gelukkig kon hij nog snel terug gehaald worden om zijn prijs in ontvangst te nemen. Dit jaar is Guus van Snippenberg de unaniem winnaar geworden! Guus is altijd positief en laat ook nog eens mooi goed judo zien, hij gaat het komende jaar als onze ‘positiviteits-guru’ door het leven. Een judoka om een voorbeeld aan te nemen. Gefeliciteerd Guus en veel plezier met de wisselbeker het komende jaar!

Bekijk hier alle foto’s van deze dag.