Driemaal derde plaats op Frans Odijk Toernooi

Sam Pijper 3e plaats
Sam Pijper 3e plaats

Zaterdag 21 november

Lars Lammen en Sam Pijper kwamen op deze dag in actie. Voor beide judoka’s is dit een zwaar toernooi, maar beide mannen hebben zich niet laten kennen en gingen er vol voor.

Sam had drie pittige partijen waarvan hij er een wist te winnen met een stevige houdgreep. Sam is sterk op de grond en wist daar de partij goed door te laten gaan. Dit resulteerde voor hem in de derde plaats.

Lars heeft drie zware wedstrijden gespeeld, dit resulteerde helaas in geen punten, maar hij heeft het zijn tegenstanders goed moeilijk gemaakt. Lars is namelijk zeer lastig naar de grond te brengen. Ondanks dat kon hij toch geen punten scoren.

Zondag 22 november

Deze dag kwamen Nick Brouwer, Ton van Hunnik en Quinten Dekker in actie. Net als voor de heren op zaterdag, was het voor deze mannen een zware middag.

Nick bleek tijdens de weging te zwaar te zijn voor zijn poule, hiervoor moest hij worden omgepouled en kwam hij een categorie zwaarder uit. Echter heeft Nick zich niet laten kennen en ging vol de eerste partij in. Deze wist hij te winnen met een worp die voor wazari doorging en een mooie combinatie voor yugo. Het was tijdens deze partij even spannend of Nick mocht doorgaan omdat hij een armklem aanzette. Op dit toernooi was het onder de 15 jaar niet toegestaan deze techniek toe te passen, gelukkig voor Nick kreeg hij enkel een waarschuwing en kon hij de partij afmaken. De twee partijen die hierop volgde vroegen veel van hem en leverden helaas geen punten op. Door de eerste gewonnen partij sleepte hij toch de derde plaats in de wacht.

Ton zat in een zware poule en kon niet voorkomen om regelmatig in een houdgreep te belanden. Heel even leek het er op dat Ton een partij op zijn naam mocht zetten, omdat zijn tegenstander een judopak aan had waar hij geen wedstrijden in mocht spelen. Echter kwam deze later terug met een goed pak en moest Ton alsnog deze wedstrijd spelen. Helaas voor Ton kon hij geen enkele partij winnen, maar is hij wel een mooie ervaring rijker en weet hij waar hij aan kan werken in de trainingen.

Quinten had tevens een zware poule, hij valt nét binnen de categorie -21 jaar en was een van de jongsten in deze groep. Twee wedstrijden moest hij spelen welke hij beiden met ippon verloor. De laatste partij won hij doordat zijn tegenspeler zich een wedstrijd eerder had geblesseerd. Hierdoor kon Quinten toch met een derde plaats naar huis gaan.

Nick Brouwer 3e plaats
Nick Brouwer 3e plaats
Quinten Dekker 3e plaats
Quinten Dekker 3e plaats