Dubbel zilver voor Nick en Mick in Den Haag

nieuwsimg_198_1

Afgelopen zondag 20 februari werd bij de budo vereniging Lu-gia-jen weer het jaarlijkse wintertoernooi gehouden wat speciaal is bedoeld voor de wedstrijdjudoka met wat minder wedstrijdervaring. Judo Vianen had een aantal judoka’s voor dit toernooi ingeschreven.

Mick Lubben die nog niet al te lange tijd traint in de wedstrijdgroep ging goed van start en wist direct al keer op keer alle aanvallen met o-soto-gari (beenworp) over te nemen. Ook de volgende partij wist hij met een vol punt(ippon) te winnen. De partij die daarop volgde kreeg Mick het wat zwaarder en belande in een houtgreep waar hij zich verrassend wist uit te bevrijden. De opgelopen achterstand wist hij niet meer te herstellen en verloor. De laatste partij voor het zilver won Mick overtuigend.

Tergelijkertijd moest ook Nick Brouwer op de mat aantreden. Hij begon z’n eerste partij direct goed en won door zijn tegenstander over te nemen. De tweede partij wist Nick door telkens aan te vallen met een waz-ari naar zich toe te trekken. De derde partij kon Nick niet tot scoren komen. De laatste partij om het zilver won Nick naar het leek met gemak door een houdgreep.

Aukje Mak en Rick van der Rijt hadden wat minder geluk met hun wedstrijden. De zware tegenstand beletten hun om tot een score te komen en moesten uiteindelijk genoegen nemen met een vierde plaats.

Op de foto Mick met zijn verdiende 2e plaats.