Emin op dreef in Houten

Emin Groot Houten

Zondag 2 maart werd er in Sportpark de Molenwiek in Houten het jaarlijkse judotoernooi Groot Houten gehouden. Vele judoscholen en verenigingen in de regio namen hieraan deel. Judo Vianen had een vijftal judoka’s ingeschreven waarvan één afviel door ziekte.

Emin Mahdad zat in een grote sterke poule. De eerste wedstrijd werd direct al op de grond uitgevochten waarbij Emin zijn tegenstander in de houtgreep wist te nemen. In de tweede wedstrijd wist Emin z’n tegenstander te werpen door een beenworp en deze score wist hij te vast te houden tot het eind. In de derde wedstrijd scoorde Emin weer op een andere manier door een prima uitgevoerde heupworp en net als de voorgaande partijen met een ippon.

De daarop volgende wedstrijd moest Emin af en toe in de verdediging doordat de tegenstander constant aanviel. Het lukte Emin de aanval over te nemen en won daarbij met een ippon. De laatste wedstrijd wist Emin snel in zijn voordeel te beslissen door direct de eerste aanval van de tegenstander al over te nemen en won ook weer met een mooie ippon. Emin wist dus alle wedstrijden te winnen met een ippon meestal ruim binnen de speeltijd. Elke wedstrijd wist Emin ook op een andere manier te scoren. Emin kon na afloop zijn bokaal als winnaar van de eerste prijs in ontvangst nemen.De andere deelnemers van Judo Vianen wisten ondanks hun inzet niet tot een voldoende score te komen.